11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul judecat pentru mită, de şase luni în concediu medical

Directorul judecat pentru mită, de şase luni în concediu medical

Fostul director al Direcției pentru Agricultură Gorj, Dan Tănăsescu, trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupție, se află de 180 de zile în concediu medical, potrivit conducerii instituției.

După trimiterea dosarului la instanță, ministerul de resort a emis o dispoziție prin care Tănăsescu este menținut pe postul de execuție pe care fusese detașat. Este de amintit că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a inculpatului Dan Tănăsescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și fals în declarații, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate“.

Flagrant

La data de 13 decembrie 2018, Tănăsescu a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. „Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt în sensul că nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții. În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei și 30.130 euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză“, potrivit procurorilor DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS