24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrad’Art, primul festival internațional de artă urbană din Târgu Jiu

Strad’Art, primul festival internațional de artă urbană din Târgu Jiu

La Târgu Jiu a început ieri Strad’Art, care este primul festival internațional de artă urbană din orașul lui Brâncuși. Municipiul se aliniază, astfel, festivalurilor de gen din orașe precum București, Timișoara, Sibiu sau Tulcea.

Strad’Art se desfășoară între 22 și 28 iulie, iar evenimentul își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban prin intermediul artei.

De asemenea, se vizează educația prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței copiilor și a adulților pentru valorile artistice și respectului implicit, cu impact asupra existenței, socialului, protejării mediului etc., tema de anul acesta a festivalului fiind INFINITUL.

În ediția acestui festival vor fi realizate opt picturi murale, de către artiști internaționali precum Farid Rueda din Mexic, cunoscut pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano și Endo din Serbia, cu participări la festivaluri importante din Europa.

Artiști din România

Cu nimic mai prejos sunt artiștii români Kero și Ocu, recent întorși de la un proiect social-cultural din Palestina, Pisica Pătrată, fondatorul Muzeului Benzilor Desenate, băieții de la Kaps Krew din Iași, cu o prezență constantă pe scena artei stradale românești, dar și foarte talentații Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu.

Acești incredibili artiști își vor lăsa amprenta înfrumusețând zidurile unor școli și licee din oraș, Amfiteatrul din Parcul Central și o fațadă a sediului Salvamont Gorj. Pe durata festivalului vor avea loc expoziții, întâlniri-dialog despre regenerare urbană, proiecții de film în aer liber, ateliere de desen, adresate copiilor din cartierele defavorizate, workshopuri de graffiti, precum și un tur pietonal ghidat.

La finalul festivalului se va parcurge un tur al lucrărilor, pe biciclete. Curatorul festivalului este Adrian Oniga. Evenimentul este organizat de Primăria Târgu Jiu. Colaboratori: darcomshop.ro, Varese SA, Molotow România, Belton Molotow, Food Story, Irish Pub Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS