Acasă Local Gorj Un cultivator de usturoi din județul Gorj a pierdut subvenția acordată de...

Un cultivator de usturoi din județul Gorj a pierdut subvenția acordată de stat

-

Un fermier din județul Gorj a pierdut subvenția acordată de stat cultivatorilor de usturoi, din cauza ploilor abundente care au afectat cultura. Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, a declarat că suprafața totală cultivată este de 3,9 hectare.

Aceasta a fost înscrisă în programul privind acordarea unui ajutor de minimis cultivatorilor de usturoi. O suprafață de un hectar din totalul cultivat nu a mai corespuns, cultura de usturoi fiind compromisă de ploi și de temperaturile oscilante. Petra Ochișor a precizat că nu a mai fost întocmită documentația pentru acordarea subvenției de la bugetul Ministerului Agriculturii. „Din păcate, ploile au afectat și aceste culturi de usturoi introduse la subvenții de către Ministerul Agriculturii.

A plouat foarte mult, au fost și temperaturi variabile și pe un hectar cultura de usturoi este compromisă. Din nefericire, nu se mai poate face documentația pentru subvenție“, a declarat Petra Ochișor. Cele mai multe subvenții se acordă în județul Gorj cultivatorilor de tomate în spații protejate. Ministerul mai acordă ajutoare financiare și producătorilor de lână din județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...