Un fermier din județul Gorj a pierdut subvenția acordată de stat cultivatorilor de usturoi, din cauza ploilor abundente care au afectat cultura. Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, a declarat că suprafața totală cultivată este de 3,9 hectare.

Aceasta a fost înscrisă în programul privind acordarea unui ajutor de minimis cultivatorilor de usturoi. O suprafață de un hectar din totalul cultivat nu a mai corespuns, cultura de usturoi fiind compromisă de ploi și de temperaturile oscilante. Petra Ochișor a precizat că nu a mai fost întocmită documentația pentru acordarea subvenției de la bugetul Ministerului Agriculturii. „Din păcate, ploile au afectat și aceste culturi de usturoi introduse la subvenții de către Ministerul Agriculturii.

A plouat foarte mult, au fost și temperaturi variabile și pe un hectar cultura de usturoi este compromisă. Din nefericire, nu se mai poate face documentația pentru subvenție“, a declarat Petra Ochișor. Cele mai multe subvenții se acordă în județul Gorj cultivatorilor de tomate în spații protejate. Ministerul mai acordă ajutoare financiare și producătorilor de lână din județ.