10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul tineretului și sportului, așteptat la Târgu Jiu

Ministrul tineretului și sportului, așteptat la Târgu Jiu

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Constantin Matei, este așteptat la Târgu Jiu, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. Bogdan Matei s-a interesat de situația limită în care se află Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu și a anunțat că se va deplasa în municipiu pentru a discuta cu autoritățile locale.

Acestea nu mai doresc să susțină activitatea CS Pandurii Târgu Jiu. Joi a fost programat un protest cu banderole albe al angajaților Clubului, în fața Primăriei Târgu Jiu. Președintele CS Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, chiar a anunțat că va intra în greva foamei, dacă problemele clubului nu vor fi rezolvate: ștergerea unor penalități, subvenționarea consumului de apă și reparații la Hotelul Sport.

Acesta a fost afectat de lucrările care au avut loc la Stadionul Municipal. Prin hotărâre de guvern a fost stabilit ca hotelul CS Pandurii să fie readus la starea inițială după finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu.

Săptămâna viitoare se va veni la discuții

La Târgu Jiu este așteptat să sosească săptămâna viitoare și Andy Nagy, președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Andy Nagy a declarat că a fost informat de situația colegilor săi de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu care și așa nu avea de mai mulți ani unde să se pregătească, iar acum sunt în situația de a dispărea ca organizație:

„Am aflat de această situație dramatică. Mai este un caz la nivel național. Pandurii este un club apreciat și cu perfomanțe foarte mari de-a lungul celor 30 de ani de existență. O să vin săptămâna viitoare la Târgu Jiu, să fiu alături de colegii mei. Voi intra și eu în greva foamei alături de președitele Mihai Prunariu, dacă va lua această decizie. Sper să găsim soluții alături de autorități și să nu se ajungă acolo“.

CS Pandurii a adus în Gorj la diferite discipline, box, atletism și altele, peste 6.000 de medalii în ultimii 30 de ani. Campioana olimpică la maraton Constantina Diță, gorjeancă la origine, a fost legitimată în trecut la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS