27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsistență medicală gratuită pentru bătrânii singuri

Asistență medicală gratuită pentru bătrânii singuri

Direcția pentru Protecție Socială Târgu Jiu, prin Centrul Magnolia, oferă asistență la domiciliu pentru persoanele vârstnice singure sau cu probleme de sănătate, care au nevoie de ajutor.

Echipa de specialiști formată din asistent social, psiholog, asistent medical comunitar și îngrijitor la domiciliu oferă servicii de asistență și suport, informare și consiliere psihologică, ajutor la prepararea hranei, hrănirea beneficiarului, însoțirea acestuia pentru rezolvarea problemelor la diferite instituții, ajutor la efectuarea de cumpărături, dar și însoțirea la medicul de familie în caz de nevoie.

De asemenea, vârstnicii mai pot beneficia de ședințe de recuperare pentru diferite afecțiuni, oferite de studenții Facultății de Științe Medicale și Comportamentale.

Pentru a beneficia de îngrijire la domiciliu, persoanele vârstnice trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să nu aibă familie sau să nu se afle în întreținerea uneia sau unor persoane obligate la aceasta prin act juridic cu clauză de întreținere; să nu realizeze venituri proprii sau dacă nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se pot gospodări singure sau au nevoie de îngrijire specializată; din cauza bolii ori a stării fizice sau psihice nu pot să-și asigure nevoile sociomedicale; solicitantul nu trebuie să fie încadrat în gradul I de handicap, cu asistent personal; familia nu poate să-i acorde îngrijirea de care are nevoie; nu suferă de boli contagioase sau psihice. Mai multe detalii, la numerele de telefon: 0253.216.494 (DPPS) sau 0253.238.054 (Centrul Magnolia Târgu Jiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS