16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal pe distribuirea locurilor în parcările de la blocuri

Scandal pe distribuirea locurilor în parcările de la blocuri

Locurile de parcare în parcările de reședință generază noi scandaluri la Târgu Jiu. În timp ce în anumite cartiere parcările sunt pe jumătate ocupate, în alte zone nu sunt suficiente locuri. Astfel, zeci de persoane au rămas recent fără un loc de parcare în urma repartizării locurilor în parcarea de reședință din zona 22 decembrie, din Târgu Jiu.

Interesant este că anterior repartiției nu existau probleme cu locurile de parcare. După ce angajații primăriei au atribuit locurile, s-a constatat că mai este nevoie de 22 de locuri de parcare în zona respectivă. „Primăria Municipiului Târgu Jiu face precizarea că pentru locurile din parcarea de pe strada 22 Decembrie au fost depuse 256 de cereri. Dintre acestea, 18 cereri au fost pentru obținerea celui de-al doilea loc, solicitanții beneficiind deja de unul.

Parcarea este formată din 216 locuri și 22 de persoane nu au primit un loc de parcare. În acest moment, pentru zona respectivă s-au găsit soluții pentru amenajarea unor locuri în așa fel încât, în scurt timp, și ceilalți cetățeni să poată beneficia de un spațiu pentru a-și parca autoturismele“, potrivit unei informări a Primăriei Târgu Jiu.

Taxa e cât impozitul la locuință

În municipiul Târgu Jiu au fost repartizate câteva mii de locuri de parcare. Taxele nu sunt deloc mici. Este vorba de 10 lei pe lună pentru un loc într-o parcare de reședință. Taxa pe un an este de 120 de lei și echivalează cu impozitul la un apartament cu două camere în multe zone ale municipiului Târgu Jiu.

În această săptămână mai sunt de repartizat câteva sute de locuri de parcare. Locuitorii orașului se tem că situația din strada 22 decembrie 1989 se va repeta și cer măsuri pentru a identifica mai multe locuri de parcare în cartiere și chiar majorarea taxei. Regula este un loc de parcare per apartament, dacă proprietarul deține un autoturism.

Dacă mai rămân locuri, acestea se repartizează la cei care au mai multe autoturisme în proprietate. De asemenea, se mai au în vedere și alte criterii, mai mult sau mai puțin justificate, precum vechimea deținerii locuinței. Se poate organiza inclusiv licitație pentru concesionarea unui loc de parcare.

Deși primesc un loc într-o parcare de reședință, locatarii nu sunt siguri de acesta. Se pot trezi cu locul ocupat, iar primăria nu are serviciu de ridicări auto. Doar Poliția Locală se poate prezenta la fața locului pentru a-l identifica pe proprietarul care a parcat ilegal.


Criză de locuri de parcare

Cert este că municipiul Târgu Jiu se confruntă de ani buni cu o criză a locurilor de parcare. Este vorba inclusiv de parcările publice. Ar fi trebuit de mai mulți ani să fie construite două parcări mari la Piața Centrală și una în zona spitalului din centru.

De asemenea, sunt 300 de locuri de parcare amenajate la noul Stadion Municipal, însă acesta nu este încă finalizat. Parcarea de pe strada Popa Șapcă este, de asemenea, în stadiul de proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS