Acasă Local Gorj Începe cel mai mare târg de produse tradiționale din Oltenia

Începe cel mai mare târg de produse tradiționale din Oltenia

-

Mii de persoane din Gorj și din afara județului sunt așteptate de vineri și până duminică să participe în comuna Polovragi la cel mai mare Târg de produse tradiționale din Oltenia. Este vorba de bâlciul anual care are loc în stațiunea Polovragi de Sfântul Ilie.

Aici au sosit deja meșteri populari care își vor prezenta produsele în cadrul târgului din comună. Vor participa ciobani din Gorj, Vâlcea, Alba și Sibiu pentru a-și vinde produsele. De asemenea, pe data de 20 iulie, sărbătoarea se va încheia cu o paradă a portului, cântecului și dansului păstoresc, urmată de o paradă a cailor.


În data de 18 iulie, Ansamblul „Cheile Oltețului“ din Polovragi va sărbători 71 de ani de la înființare, printr-un spectacol omagial. Tot la Polovragi va avea loc în premieră, pe 19 iulie, Festivalul Național de Folclor „Cheile Oltețului“ 2019.

A crescut numărul turiștilor

Gheorghe Epure, primarul din Polovragi, a declarat că la festival vor participa peste 20 de ansambluri folclorice: „Sunt instalați aproape toți comercianții. Peste 600 de comercianți sunt la Polovragi. Pe 18 iulie va fi sărbătorit Ansamblul «Cheile Oltețului» la 71 de ani. Vor fi prezenți actuali și foști membri. Pe 19 va avea loc un spectacol al Ansamblului «Doina Gorjului», cu soliști vocali din țară și localitate. Pe 20 iulie, 21 de ansambluri folclorice din țară vor participa la o paradă a portului, cântecului și dansului popular românesc.

Numărul turiștilor este în creștere. Sunt pensiuni în lucru, vreo cinci-șase. Organizăm și noi evenimente pentru ca turiștii să stea mai mult la Polovragi. Avem și două obiective importante, precum peștera de la Polovragi și cunoscuta mănăstire. Mii de persoane vor fi prezente în weekend în localitate“, a declarat Gheorghe Epure.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....