5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCetățenii, sfătuiți să nu cumpere carne de porc adusă din afara județului

Cetățenii, sfătuiți să nu cumpere carne de porc adusă din afara județului

Cetățenii din județul Gorj sunt sfătuiți să nu cumpere porci sau carne de porc din afara județului. Recomandarea este transmisă de medicii sanitar-veterinari și conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. În județ nu există niciun fel de focar de pestă porcină africană.

Este motivul pentru care există posibilitatea ca anumiți comercianți să aducă în Gorj carne infestată pe care să o vândă mai ieftin. Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a declarat că până în prezent județul a fost ferit de pesta porcină africană. Nu același lucru se poate spune despre Mehedinți sau Dolj.

Carnea ieftină poate fi un semnal de alarmă

Nicolae Călescu a declarat că recent a existat cazul unor cetățeni care transportau carne de porc și care au fost opriți de poliție la un filtru. Șoferul a abandonat pur și simplu mașina și marfa pentru că nu ar fi avut documente de proveniență.

Oamenii legii fac în continuare cercetări. „Porcii ieftini ar putea proveni din zone cu pestă porcină. Oamenii să nu se bucure la un preț extrem de mic și ar trebui să li se pară suspect și să ceară informații despre zona de proveniență, și să solicite și documente. La fel este valabil și pentru carnea adusă din alte zone.

Până acum, Gorjul a scăpat de pesta porcină africană, deși în județele vecine au fost focare“, a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS