10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCei mai cunoscuți artiști de artă stradală vin la Târgu Jiu

Cei mai cunoscuți artiști de artă stradală vin la Târgu Jiu

Unii dintre cei mai cunoscuți artiști stradali din România și-au anunțat prezența la Târgu Jiu. Orașul lui Brâncuși va fi gazda unui festival de artă stradală, în perioada 22 – 28 iulie. Potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri. În acest sens, au fost identificate opt instituții școlare din municipiul Târgu Jiu.

Printre acestea se află și Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Gheorghe Magheru“ și fostul Liceu numărul 1. Andi Popescu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că ideea organizării Festivalului de Artă Stradală a fost preluată din Portugalia. Potrivit reprezentantului Primăriei Târgu Jiu, Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de romi Obreja și Meteor.

Cine vine la Târgu Jiu

Pe 27 iulie va susține un spectacol DJ K-lu. Pe 28 iulie, va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali. „Unul dintre cei mai apreciați muraliști și ilustratori din România, dar și fondatorul Proiectului Muzeul Benzii Desenate, vine la Strad’Art|Festival de artă urbană, Târgu Jiu 2019.

Fără a mai avea nevoie de altă prezentare: Pisica Pătrată!“, se precizează într-un comunicat al Direcției de Turism din cadrul Primăriei Târgu Jiu. „Un alt invitat este maestru în stencils şi paste-ups, a participat la concursuri şi festivaluri de street art în multe ţări din Europa, dar îşi doreşte ca lucrările sale să vorbească singure despre cine e şi ce face. Avem bucuria să îl avem la Strad’Art Târgu Jiu 2019 pe Ortaku! După ce a lăsat lucrări în multe oraşe din România, dar şi din Europa, vine să îşi lase amprenta şi la Strad’Art. Hip hip hooray for Kero Zen!

Alt participant a expus pentru Institutul Cultural Român din New York şi Berlin, a realizat murale pentru Muzeul Național Brukenthall din Sibiu sau Facultatea de Filosofie a Universității din București şi se consideră mai degrabă un muralist decât un „graffiti artist”. Talentat şi neconvenţional, IRLO vine la Strad’Art. Alt artist prezent la Strad’Art a absolvit Universitatea de Artă „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Artă Decorativă – secţia murală. A avut numeroase expoziţii personale sau de grup şi predă pictură, desen, design vestimentar, grafică, modelaj, icoane și istoria artelor atât copiilor, cât şi adulţilor. Cu bucurie îl anuntăm pe Cristian Scutaru!

Un alt invitat este un street artist care activează mai mult în zona underground, abordând cu precădere teme social-politice. S-a format ca pictor şi ilustrator în inima Ardealului, la Facultatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca, dar inima sa bate cu putere olteneşte. Îi urăm bun venit la Strad’Art craioveanului Florin Radu!“, potrivit unei informări a Direcției de Turism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS