12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj6.900 de angajați ai CEO vor primi cota de cărbune pentru încălzirea de iarnă

6.900 de angajați ai CEO vor primi cota de cărbune pentru încălzirea de iarnă

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia de 10 tone de lignit pentru încălzirea de iarnă. Au fost depuse 6.900 de cereri dintr-un total de 13.000 de angajați. Este cel mai mic număr de solicitări depuse în ultimii ani. Salariații vor plăti suma de 1.200 de lei în câteva tranșe.

Cota de cărbune a început să fie ridicată de la punctele de încărcare din termocentrale și de la depozitele carierelor miniere. „S-a finalizat sesiunea de depunere a cererilor pentru cota de cărbune în data de 15 iulie. Noi am început să acordăm aceste cote încă din data de 1 iulie. Estimăm că la finalul lunii octombrie toți salariații care au depus cerereri pentru ridicarea cotei de cărbune vor avea cotele ridicate.

Nu se mai pot depune cereri după data de 15 iulie, este o decizie pe care am luat o în Comisia Mixtă, de acord cu partenerii noștri sociali, pentru a evita orice speculație cu privire la cota de cărbune“, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Au acordat prima tranșă din voucherele de vacanță

În această perioadă se acordă voucherele de vacanță pentru minerii și energeticienii care au depus cereri. Au fost virate pe carduri magnetice 3.400 de vouchere de vacanță. Restul tichetelor de vacanță vor fi distribuite până în luna octombrie.

De asemenea, pe 19 iulie, toți salariații vor intra în posesia primei de Ziua Energeticianului. Aceasta se va acorda sub formă de tichete-cadou în valoare de 1.100 de lei. „Am acordat vouchere de vacanță și în cursul lunii iunie, și în iulie chiar în avans față de ce am avut programat, pentru că avem programat ca, lunar, să acordăm pentru 20% din salariați. În cursul lunii iulie am depășit 3.400 de vouchere acordate.

Vom continua acordarea în funcție de cererile pe care le depun colegii noștri la începutul lunii august, respectiv vom acorda și în luna septembrie. Sperăm că dacă vor fi resurse să ne îndeplinim înainte de termen obligația privind acordarea acestor vouchere așa cum am stabilit-o în comisia mixtă și programul pe care l-am stabilit prin hotărârea acestei comisii.

În cursul acestei săptâmâni vom acorda pentru toți salariații, cel mai probabil în cursul zilei de vineri, prima de sărbătorire a Zilei Energeticianului, în cuantum de 1.100 de lei pentru fiecare salariat, în tichete-cadou. Este o prevedere a contractului colectiv de muncă și noi ne îndeplinim această obligație pe care ne-am asumat-o“, a mai spus Ion Rușeț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS