18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCer despăgubiri pentru culturile afectate de precipitații

Cer despăgubiri pentru culturile afectate de precipitații

Câteva hectare de culturi agricole au fost afectate iremediabil în urma precipitațiilor din ultimele săptămâni. Este vorba, în principal, de grindină, dar și de cantitățile mari de apă care au măturat grădinile. Dumitru Drăgănescu, consilier în cadrul Direcției pentru Agricultură Gorj, a declarat că se lucrează la centralizarea datelor primite din teren. Este vorba de culturi afectate și raportări primite din Bumbești-Jiu, Mușetești și Tismana. La Bumbești-Jiu sunt afectați doi producători de căpșune. Producția a fost compromisă în procent de 60%, după cum a spus Drăgănescu. Totodată, la Mușetești au fost distruse culturi de ardei și roșii din grădini de familie. De asemenea, la Tismana au fost afectate suprafețe de teren cultivate cu ceapă, cartofi și cu fasole. Direcția pentru Agricultură Gorj va trimite datele centralizate la Ministerul Culturii pentru a se stabili dacă pot fi acordate despăgubiri familiilor afectate.

Ședință marți

Subprefectul de Gorj a mai declarat că marți este programată o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență. Vor fi evaluate pagubele produse de precipitațiile din ultima perioadă. Au fost centralizate toate situațiile din teritoriu, iar acestea vor fi analizate în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Gorj. Ulterior, vor fi solicitate fonduri de la guvern pentru acordarea de ajutoare financiare acolo unde este cazul. „Din nefericire, am avut și la nivelul județului Gorj probleme ca urmare a precipitațiilor. Este programată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Gorj și se va discuta pe marginea pagubelor produse. Va fi redactat un material pentru a fi trimis la București“, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Vor să reducă efectele inundațiile la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu încearcă să ia măsuri pentru a stopa sau reduce efectele inundațiilor. Se execută, în prezent, lucrări la colectorul de pe strada Hidrocentralei. Apele pluviale vor fi preluate în punctul respectiv și vor fi evacuate în râul Jiu. Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din Primăria Târgu Jiu, a precizat că este un colector care va avea rolul de a prelua apele pluviale din partea de nord a municipiului Târgu Jiu. În opinia lui Raul Chiriac, străzile din cartierul Debarcader nu vor mai fi inundate. În plus, va scădea și presiunea pe canalizarea pluvială în zona centrală, care se inundă des. Vor mai fi executate lucrări de canalizare pluvială pe străzile Zambilelor și Ulmului. Raul Chiriac a mai spus că ambele investiții vor fi gata vara aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS