15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎntâlnire între autorități pentru viitorul Stațiunii Rânca

Întâlnire între autorități pentru viitorul Stațiunii Rânca

Autoritățile locale și județene s-au întâlnit marți la Rânca pentru a discuta despre viitorul stațiunii turistice. Acest lucru a avut loc și în contextual apariției în zonă a unui important obiectiv turistic. Este vorba de șoseaua Transalpina, cea mai înaltă din țară. Aceasta trece pe la cota 2.145 de metri, în Pasul Urdele. De când a fost deschisă, Transalpina a devenit un adevărat magnet pentru turiștii din țară și din străinătate.

Stațiunea montană Rânca a rămas puțin în urmă la capitolul dezvoltare, utilități și facilități oferite turiștilor. La întâlnirea de la Rânca a participat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, reprezentanți ai Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, șefi ai Poliției Rutiere și ai IPJ Gorj. De asemenea, au luat parte cei din conducerea Aparegio, primarul din Baia de Fier, conducători ai obștilor din Rânca, salvamontişti și jandarmi montani. Nici proprietarii de hoteluri și pensiuni nu au lipsit de la întânire.

Restanțe la asfalt și la utilități

Ședința de lucru a scos în evidență problemele cu care se confruntă stațiunea Rânca. Dorința autorităților locale, județene și a cabanierilor este de a elimina neajunsurile. Ei9 urmăresc acest lucru pentru ca turiștii să rămână să se cazeze mai multe zile în stațiune. Îna cest moment, ceu mai mulţi turişti doar tranzitează staţiunea, în drumul loc către Transalpina.

„Este o întâlnire de lucru, o analiză a situaței din zonă și se vor face propuneri pentru viitor, pentru creșterea calității turismului în zonă, siguranța pentru participanții la trafic, serviciile de apă, canal, iluminatul, asfaltarea străzilor interioare, parcări, mijloace de transport.

Poate și un regulament pentru Transalpina, ale obiective pentru stațiune care să îi determine pe turiști să rămână și să se cazeze mai multe nopți. Mai este vorba și de salubritate și de tot ce presupune un turism civilizat în stațiunea Rânca. Sunt elemente bune, dar sunt și lucruri unde mai este de investit”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS