20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimul weekend cu mașini pe Transalpina după redeschiderea șoselei

Primul weekend cu mașini pe Transalpina după redeschiderea șoselei

Turiștii au luat cu asalt cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Drumul a fost redeschis la începutul săptămânii trecute și deja în Rânca și-au făcut apariția sute de mașini. Nu au lipsit nici motocicliștii, care au verificat peisajele de la cota 2.000. Șoseaua este deschisă și între Rânca (Gorj) și Obârșia Lotrului (Vâlcea).
Sute de mașini au traversat Transalpina prin cel mai înalt punct, Pasul Urdele, 2.145 de metri. Cabanierii din stațiune au primit și ei primii turiști care s-au cazat în zonă și care au dorit să facă drumeții pe șosea. A fost redeschisă și cea mai cunoscută stână din zonă. Aici oaspeții au fost întâmpinați cu bulz și tocan de oaie, specifice tradițiilor culinare ciobănești.

Revizii pe Transalpina în fiecare dimineață

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu va efectua în fiecare dimineață revizii pe Transalpina. Un utilaj va acționa pe întreg tronsonul redeschis circulației săptămâna trecută. Este posibil ca din cauza precipitațiilor pe carosabil să ajungă bolovani și grohotiș. Prin urmare, un utilaj cu lamă va acționa dimineață de dimineață pentru a elimina obstacolele de pe șosea. Astfel, conducătorii auto vor putea circula în condiții de siguranță pe Transalpina. „Este nevoie de aceste revizii pentru că apar situațiile în care de pe versanți ajung pe carosabil bucăți de stânci sau grohotiș. Sunt zone unde mai este și zăpadă, se mai topește și antrenează nisipul, pământ și pietriș înspre șosea. Se realizează în fiecare dimineață această verificare și se intervine cu un utilaj cu lamă acolo unde este cazul“, a spus Ion Tudor, șeful Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS