14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPagube în 15 localități din Olt afectate de inundații

Pagube în 15 localități din Olt afectate de inundații

O comisie formată la ordinul președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va deplasa, zilele următoare, în județ pentru a evalua pagubele produse de inundațiile rezultate în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, urmând să se solicite ajutor de urgență guvernului. Prefectul județului a stabilit ieri ca evaluarea să aibă loc în teren în perioada 6-9 iunie 2019, astfel încât Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială să poată înainta raportul final către Ministerul Muncii în cursul zilei de 11 iunie.
„Prefectul județului a solicitat ca evaluarea pagubelor produse de inundaţiile înregistrate în judeţul Olt în ultima perioadă, inclusiv a gradului de distrugere, deteriorare, afectare a locuinţelor şi/sau bunurilor de folosinţă îndelungată, să se efectueze în perioada 6-9 iunie 2019.
De asemenea, prefectul județului a solicitat ca Raportul de sinteză prevăzut de legislație să fie prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt până la data de 10.06.2019, ora 12.00, iar Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Olt să înainteze Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale documentele prevăzute de HG nr. 365/2019 până la data de 11.06.2019, ora 16.00“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.
În 15 localități din tot județul precipitațiile abundente au determinat inundații, pompierii intervenind alături de membrii serviciilor locale pentru situații de urgență pentru a evacua apa din curți, grădini, beciuri și chiar din câteva case. Până miercuri, 5 iunie 2019, s-au raportat pagube din localitățile: Caracal, Scornicești, Balș, Potcoava, Priseaca, Grădinile, Sâmburești, Cungrea, Bărăști, Teslui, Vulturești, Corbu, Tătulești, Movileni și Perieți, pompierii fiind solicitați să intervină în localitățile Caracal, Scornicești, Movileni și Teslui, pentru evacuarea apei din gospodării și pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS