27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPNL a pierdut la un procent alegerile în Târgu Jiu

PNL a pierdut la un procent alegerile în Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a pierdut la un procent alegerile europarlamentare în municipiu. PSD a obținut în fieful lui Marcel Romanescu 23,81%, iar PNL 22,61%. Edilul s-a declarat mulţumit de numărul mare de participanţi la scrutin şi la referendum şi a spus că rezultatul PNL la Târgu Jiu a fost influenţat şi de evoluţia Alianţei USR-PLUS, care a scos un scor bun şi în judeţ, şi la nivel naţional, în raport cu aşteptările de dinainte de scrutin. Marcel Romanescu nu credea că sunt posibile rezultatele de duminică. Primarul spune că e un procent bun pentru Târgu Jiu şi că nu îşi face probleme în privinţa alegerilor prezidenţiale din acest an şi a celor locale de anul viitor.

Lipsa unui candidat local

Marcel Romanescu a mai spus că, dacă ar fi avut un candidat de la Târgu Jiu pe lista de candidaţi de la alegerile europarlamentare, rezultatul ar fi fost unul şi mai bun. Edilul spune că pe listele suplimentare a fost înregistrat un număr crescut de alegători, peste 3.500 de voturi. Partidele au adus oameni să voteze în municipiu. Romanescu spune că voturile PNL sunt doar ale târgujienilor, iar la locale nu se va putea vota pe liste suplimentare. În opinia lui Marcel Romanescu era nevoie de implicarea mai accentuată a organizaţiei locale. În acelaşi timp în ultimii ani a avut loc o împărţire a votului între mai multe formaţiuni politice. La Târgu Jiu a existat un vot care a mers către USR – PLUS şi către Pro România, care l-a avut candidat pe deputatul de Gorj, Victor Ponta.
Rezultate în municipiul Târgu Jiu:
PSD 23, 81%
PNL 22,61%
USR 18,14%
PRO România 14,36%
PMP 7,44%
ALDE 6,54%
Rezultate pe județ:
PSD 31,70%
PNL 24,06%
USR 11,40%
PRO România 10,23%
PMP 6,11%
ALDE 11,42%
Votul în principalele localităţi
Rovinari
ALDE 41,28%, PNL 18, PSD 16,48%, USR PLUS 8,17%, Pro România 5,28%;
Cărbuneşti
PSD 43,48%, PNL 20,85%, USR PLUS 11,21%, Pro România 9,4%;
Tismana
ALDE 24,98%, PSD 23,82%, PNL 21,34%;
Turceni
ALDE 56,3%, PSD 12,37%, PNL 11, 54%;
Ţicleni
PSD 35,25%, PNL 21,34%, USR PLUS 15,51%;
Motru
PSD 33,54%, PNL 25,21%, USR PLUS 14,3%;
Novaci
PNL 39,93%, PSD 20,89%, USR PLUS 18,14%.

Se vorbeşte de căderi de capete la PSD

Adrian Tudor, președintele executiv PSD Târgu Jiu, susţine că partidul are nevoie de un restart. Tudor spune că este pregătit să preia organizaţia Târgu Jiu, dacă i se va cere acest lucru şi că PSD a primit o lecţie la alegerile europarlamentare: „Lecția alegerilor europarlamentare trebuie învățată rapid de către PSD la toate nivelurile de leadership. Cauzele care au generat acest eșec de etapă trebuie rapid identificate, toate, și analizate frontal. Nu mai e timp de pierdut cu justificări facile. Există o transformare în percepția electoratului asupra politicii și PSD trebuie să se adapteze repede la această transformare dacă vrea să mai fie partidul numărul 1 în România. Din perspectiva municipiului Târgu Jiu, rezultatele arată limpede că PSD nu a depășit criza declanșată de pierderea alegerilor pentru primaria orașului. Pentru ca această criză să nu se accentueze în perspectiva alegerilor locale și parlamentare de anul viitor este nevoie urgentă de o dezbatere sinceră și imediată în interiorul organizației. Asumarea fără întârziere de către liderii PSD Târgu Jiu a responsabilității pentru rezultatele din aceste alegeri se impune cu celeritate. În calitate de președinte executiv al organizației sunt dispus să-mi asum partea de responsabilitate care îmi revine, fără ezitare. În același timp, am toată disponibilitatea, dacă membrii organizației mi-o vor cere, să-mi asum proiectul de reconstrucție al PSD în Târgu Jiu. Pe o viziune modernă de stânga, într-un dialog permanent cu oamenii, ținând cont de revendicările și așteptările generației active, ale generației tinere din care fac și eu parte. Cer convocarea cât mai repede cu putință a forumului statutar al PSD Târgu Jiu. Avem nevoie rapidă de un nou entuziasm care să genereze combustie pentru victoriile viitoare. Acest entuziasm poate renaște doar prin soluții politice inteligente, asumându nu mimând curajul reformelor necesare, construind o viziune integrată pentru Târgu Jiu, întemeiată pe onestitate, competență și pasiune“, potrivit lui Adrian Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS