5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt oameni au leșinat așteptând să predea buletinele de vot

Opt oameni au leșinat așteptând să predea buletinele de vot

Oboseala și-a spus cuvântul, dar și lipsa condițiilor de așteptare la locul depunerii buletinelor de vot, iar opt persoane din rândul președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din Olt au leșinat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Imagini cutremurătoare au văzut sutele de oameni care au așteptat ieri să predea procesele-verbale, materialele electorale și buletinele de vot la Biroul Electoral Județean Olt. Opt persoane au fost doborâte de oboseală, doi dintre oamenii care au avut nevoie de ajutorul echipelor de intervenție fiind transportați cu ambulanța la spitalul din Slatina.
„Nu am să uit ochii înlăcrimați ai asistentei. Asistenta plângea și se uita disperată după doctor și striga după ajutor, pe doctor sau cine mai era cu ea în ambulanță. Au sărit oamenii și claxonau din ambulanță să vină doctorul, care era plecat“, a declarat una dintre persoanele martore la scena în care o femeie din Corabia a făcut o criză convulsivă, cedând din cauza oboselii.
Prima solicitare la ambulanță a fost făcută chiar în cursul nopții de duminică spre luni, când unei persoane i s-a făcut rău în aglomerația creată, pe fondul orelor multe petrecute în secția de votare și, ulterior, așteptând să predea buletinele de vot și materialele electorale.
Delegații secțiilor care încă așteptau, luni după prânz, să le vină rândul să predea materialele electorale s-au arătat profund nemulțumiți de organizare, acuzând că până și apa le-a fost adusă „cu porția“, „pe care au băut-o jandarmii și n-a ajuns“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS