8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPuşcărie pentru şoferul după care s-au tras 24 de focuri de armă

Puşcărie pentru şoferul după care s-au tras 24 de focuri de armă

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât, joi, să condamne un craiovean care, băut fiind, a lovit un polițist cu mașina, după care i-a alergat pe oamenii legii prin tot orașul. Şoferul care a fost prins după ce oamenii legii au tras 24 de focuri de armă în aer și asupra mașinii acestuia a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu executare.

Cercetările în acest dosar de ultraj au fost începute de procurorii craioveni în septembrie 2015, după ce un poliţist de la Secţia 3 a fost rănit de un şofer băut. Anchetatorii au stabilit că, în seara zilei de 13 septembrie 2015, o femeie din Craiova, care mersese în vizită la o rudă care locuiește în cartierul Sărarilor, a sunat la 112 și a anunțat că în parcarea blocului K21 mai multe persoane tulbură ordinea și liniștea publică. De altfel, unul dintre scandalagii, identificat mai târziu ca fiind craioveanul Andrei Braloștițeanu, a înjurat-o pe femeie și i-a reproșat că nu este în stare să scoată mașina din parcare. Înainte de sosirea poliţiştilor, Braloştiţeanu s-a urcat la volanul unei autoutilitare Mercedes și a condus pe strada Sărarilor, iar la intersecția cu Calea București a oprit la semafor.
În același timp, în intersecție, pe culoarea roșie a semaforului, a intrat Loganul polițiștilor de la Secția 3, care răspunseseră la sesizarea făcută cu câteva minute în urmă. Procurorii craioveni au reţinut că, atunci când a văzut că polițiștii trec pe roșu, Braloştiţeanu a scos capul pe geam și a început să-i înjure. „Din poziția în care se afla, respectiv conducător al primului autovehicul aflat la semafor, Braloștițeanu Andrei a observat autospeciala de poliție și faptul că acesta a intrat în intersecție pe culoarea roșu. În aceste condiții, Braloștițeanu Andrei a ieșit cu capul pe geamul portierei și a început să le reproșeze polițiștilor această pretinsă încălcare a regulilor de circulație. Cu această ocazie, Braloștițeanu Andrei a adresat injurii și cuvinte vulgare polițiștilor, acestea fiind percepute în mod direct atât de cei trei polițiști din autospecială, cât și de martorul B.C.“, au precizat procurorii craioveni.

Poliţist rănit în timpul serviciului

În aceste condiţii, oamenii legii au oprit Loganul lângă autoutilitara condusă de Braloștițeanu și au încercat să-l legitimeze, însă acesta a refuzat. Polițiștii au observat că șoferul este băut, așa că i-au cerut să oprească motorul mașinii, însă Braloștițeanu a refuzat și acest lucru. În continuare, polițiștii au încercat să-l oprească pe bărbat să plece băut în trafic, însă nu au reușit, iar unul dintre oamenii legii a fost rănit.
Unul dintre polițiști a mers la portiera de pe partea dreaptă a mașinii conduse de Braloștițeanu, iar doi au rămas lângă portiera de pe partea stângă, care era însă încuiată. Agentul Laurențiu Dinuică a băgat mâna pe geamul mașinii și a încercat să scoată cheia din contact, însă în acel moment Braloștițeanu a demarat în trombă cu autovehiculul. „Prin manevra făcută cu autovehiculul, Braloștițeanu Andrei a exercitat în mod direct acte de agresiune asupra polițistului Dinuică Florin, în timp ce acesta se afla în exercițiul atribuțiilor de serviciu“, au mai reținut procurorii craioveni. Agentul Dinuică a suferit leziuni în zona hemitoracelui drept, dar și la piciorul drept.

24 de focuri de armă pentru prinderea şoferului fugar

A urmat o urmărire până pe strada Eliza Opran, unde şoferul fugar locuieşte şi a fost prins de polițiști în momentul în care încerca să sară gardul în curtea locuinței sale. „Pe timpul urmăriri, cei trei poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie au executat 24 de focuri cu armamentul din dotare în vederea opririi autovehiculului urmărit. Chiar dacă o parte din focuri au fost executate în plan vertical, iar o parte în direcţia autovehiculului urmărit, urmele de perforare ale caroseriei fiind identificate inclusiv cu ocazia cercetării la fața locului din 22.09.2015, Braloştiţeanu Andrei a refuzat să oprească autovehiculul“, au reținut procurorii craioveni în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a craioveanului.
După ce a fost prins, Braloștițeanu Andrei a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Face închisoare pentru ultraj şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Craioveanul a fost trimis în judecată în urmă cu aproape trei ani, în iunie 2016, iar joi, pe 23 mai, magistraţii de la Judecătoria Craiova l-au condamnat. Inculpatul a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru ultraj, iar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice tot un an. După contopirea celor două pedepse, bărbatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare. În plus, firma de asigurări la care era asigurată autoutilitara condusă de inculpat a fost obligată să achite poliţistului rănit suma de 35.000 de lei drept daune morale.
De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de bani reprezentând contravaloarea autoutilitarei Mercedes, care nu este proprietatea inculpatului.
Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS