Acasă Local Gorj Heliport ocupat cu mici şi bere

Heliport ocupat cu mici şi bere

-

Heliportul din Târgu Jiu este indisponibil până luni, din cauza organizării Zilelor Oraşului. Ca în fiecare an, de Zilele Oraşului, în luna iunie, sau la Festivalul Berii, în luna august, heliportul este ocupat de terasele cu mici şi bere sau scena pentru concerte. Autorităţile locale au promis de fiecare dată că vor muta manifestările respective în altă parte a oraşului, însă totul a rămas la stadiul de promisiune. Săptămâna aceasta, heliportul este blocat complet, iar elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe Stadionul Municipal din apropiere. Heliportul se află pe insuliţa de lângă Parcul Central, în apropierea arenei din oraş. „În prezent, ținând cont de faptul că avem Zilele Orașului pe insulița din Târgu Jiu, așa cum s-a procedat dintotdeauna, de data aceasta orice elicopter SMURD aterizează pe stadion, în locația stabilită și transmisă către toate autoritățile locale, județene și naționale. Niciodată nu au fost probleme, pentru că legea ne obligă să asigurăm un spațiu adecvat, unde elicopterele să poată ateriza. Stadionul este la maximum 300 de metri de vechea locație“, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Multe solicitări

Săptămâna aceasta, elicopterul SMURD a fost solicitat de patru ori la Târgu Jiu. „În această perioadă, elicopterele aterizează pe stadion și noi ducem bolnavii tot pe stadion, ca să-i preia. Sunt Zilele Orașului. Când e liber pe insuliță, de acolo, de pe platformă, sunt preluați bolnavii. Ne-au anunțat în scris autoritățile. Se solicită elicopterul, i se dau coordonatele pentru stadion și noi acolo ducem bolnavii, dăm ocol și intrăm. Este în construcție stadionul, accesul pe stadion o să fie greu și când o să-l termine, mai ușor ne ducem pe insuliță, dar acum ne descurcăm, nu e un capăt de țară. Joi am avut o solicitare, la ora 12.00, a venit un elicopter pentru un pacient de 61 de ani, cu infarct, și l-au preluat pentru București. Miercuri am avut din nou. De luni, revenim la heliport, dacă nu apare altceva“, a menţionat directorul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Constantin Mitroi. Primăria Târgu Jiu a anunţat că intenţionează să amenajeze un spaţiu de agrement în zona Narciselor, pe terenurile preluate de la fosta unitate militară. Vor mai trece câţiva ani până să fie realizat acest lucru, având în vedere problemele legate de asigurarea finanţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.