17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrumul expres Craiova - Piteşti, inaugurare de campanie (VIDEO, GALERIE FOTO)

Drumul expres Craiova – Piteşti, inaugurare de campanie (VIDEO, GALERIE FOTO)

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a participat ieri, la inaugurarea lucrărilor pentru primul tronson din drumul expres Craiova – Piteşti. Evenimentul a fost organizat cu două zile înainte de finalul campaniei pentru europarlamentarele din 26 mai, prilej numai bun pentru PSD să se laude din nou cu acest proiect, pe care social-democraţii îl scot la înaintare de fiecare dată, înainte de alegeri. „Autostrada“ sau „drumul expres“ au fost promise de mai bine de 15 ani, ele fiind teme de campanie atât la alegerile din 2012, cât şi la cele din 2016.

Cuc cântă cum îi spune şeful

Nici acum lucrurile nu au fost organizate cum trebuie. Primul cancioc cu mortar a fost turnat pe un drum de pământ, tăiat de utilaje într-un lan de grâu încă verde, situat la limita dintre judeţele Dolj şi Olt. Autorităţile au explicat că este vorba de primul tronson din cele patru ale drumului, lung de 17 kilometri, care leagă centura de nord a Craiovei de limita judeţului Dolj. Numai că au luat-o cu lucrările de la coadă la cap, argumentând că la capătul dinspre Craiova „trebuie făcute exproprieri“. Nu este clar însă dacă proprietarul lanului de grâu a fost expropriat sau nu.
Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, s-a plâns că o parte din proiect a fost blocat de instanţe după contestaţia unei firme, astfel că licitaţiile pentru cele două tronsoane dintre Slatina şi Piteşti trebuie reluate. Apoi, acesta a început să arunce cu promisiuni în stânga şi în dreapta. Conform contractului, proiectarea ar trebui finalizată în 12 luni, iar execuţia în 24 de luni. Totuşi, ele vor fi finalizate „înainte de termen“, pentru că „se poate“. Mai mult decât atât, centura Balşului, care dă atâtea bătăi de cap şoferilor, va fi finalizată „până la sfârşitul anului“. Dragnea l-a lăudat, dar l-a întrebat cum rezolvă problema cu fabrica Ford, care are nevoie de acces către drumul expres. Ministrul a rămas în cumpănă, neştiind ce să spună. Iniţial, i-a amintit de centura Balşului, ceea ce înseamnă că traficul Ford ar trebui să folosească actuala rută, pe drumul naţional. Într-adevăr, breteaua deja construită din centura de sud a Craiovei, lungă de 6 kilometri, leagă fabrica Ford de DN 65 Craiova – Piteşti. Când a înţeles gafa făcută, ministrul Cuc a promis că în luna august va da drumul la lucrările pentru celelalte tronsoane din centura de sud, care ar urma să lege Ford şi de drumul expres.

Dragnea, alintat de câţiva craioveni: „Infractoruleee!!!“

Dragnea nu a scăpat nici la Craiova de întrebările politice. Jurnaliştii l-au întrebat cum comentează declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, care a spus că va merge duminică la referendum, fiind „un susţinător al statului de drept, cât şi al independenţei justiţiei“. Şeful PSD a evitat, de trei ori, răspunsul, iar la insistenţe jurnaliştilor a afirmat: „PSD tot timpul a spus, în frunte cu mine, că noi nu respingem întrebările de la referendum, ba dimpotrivă, le susţinem“. Întrebat dacă va vota DA sau NU la referendum, Dragnea a spus: „Eh, hai să ajungem acolo! Asta e culmea, chiar vreţi să-mi facă ăştia încă un dosar, că-s bun şi influenţez, lăsaţi-mă în pace cu referendumul, eu de aia nu vorbesc despre referendum!“. Chiar când oficialităţile turnau canciocul cu ciment în ţărâna drumului, câţiva cetăţeni au început să-l alinte pe Liviu Dragnea cu apelative nu tocmai măgulitoare. „Infractoruleee!!!“. „Mai ai câteva zileee!!!“. În colimator a intrat şi „Olguţul“, aşa cum l-au poreclit contestatarii pe senatorul Claudiu Manda, candidat pe lista PSD pentru europarlamentare. În scurt timp, câteva persoane din grupul lui Dragnea, unele în civil, altele îmbrăcate în salopete reflectorizante, s-au îndreptat în viteză către contestatari. „Ia vino mă încoa’! De ce suntem infractori? De ce suntem, mă, infractori?“. „Pentru că este condamnat penal. Este o decizie a instanţei!“. „Infractoare e mă-ta!“. Injuriile au continuat, iar persoanele furioase din grupul lui Dragnea au încercat să îndepărteze şi să izoleze contestatarii. Nu au scăpat nici ziariştii din presa scrisă, care filmau cu telefoanele incidentul. „Du-te, mă, de aici! Marş acasă!“, a urlat o persoană în civil, care îl împingea cu cotul în stomac pe cel care filma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS