Acasă Local Gorj Comisie de analiză pentru redeschiderea Transalpinei

Comisie de analiză pentru redeschiderea Transalpinei

-

O comisie formată din specialişti va urca la finalul acestei luni pe Transalpina pentru a analiza dacă şoseaua poate fi redeschisă. DN 67C Rânca-Obârşia Lotrului este închis din toamna anului trecut, ca urmare a ninsorilor şi a cantităţilor mari de zăpadă de pe carosabil. În urmă cu trei săptămâni, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a decis să înceapă lucrări de deszăpezire pe tronsonul pe care îl administrează. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, mai este de deszăpezit un tronson de peste 3,5 kilometri din cea mai înaltă şosea din ţară. Aceasta trece pe la cota 2.145 de metri în Pasul Urdele. De altfel, utilajele au trecut dincolo de Pasul Urdele şi au ajuns aproape de limita cu judeţul vecin.

Mai sunt de deszăpezit 3,5 km din Transalpina într-o săptămână

Stratul de zăpadă este în continuare în diferite cantităţi pe Transalpina, însă creşterea temperaturilor în timpul zilei contribuie la diminuarea acestuia. Angajaţii de pe utilajele de deszăpezire mai au la dispoziţie nouă zile pentru a se încadra în termenul de finalizare a lucrărilor de îndepărtare a zăpezii de pe drumul naţional. După ce şoseaua va fi complet curăţată, comisia de specialişti de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şi Poliţia Rutieră va ajunge la Rânca şi va face o deplasare pe Transalpina, pe tronsonul care acum este închis. „Lucrăm şi noi, şi lucrează şi colegii de la Vâlcea. Sunt porţiuni unde merge mai repede şi alte zone unde mai este multă zăpadă. Mai avem sub 4 km de deszăpezit. Noi oricum nu mergem pe ideea să deszăpezim complet un sens pentru că le-am da ocazia unor conducători auto să intre pe şosea. Au intrat şi acum să vadă cum este, dar rămân fără permis. Mergem cu deszăpezirea ambelor sensuri şi la un moment dat utilajele se vor întâlni. Către finalul lunii, vom solicita Comisia de specialişti şi se va decide dacă sunt întrunite condiţiile pentru reluarea traficului auto pe Tansalpina. Ştiu că mulţi aşteaptă redeschiderea şoselei, dar trebuie să se circule în condiţii de siguranţă. E un drum printre creste de munte, cu prăpastie, nu se merge prin oraş printre magazine“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Marius Baciu, ridicat de mascaţi după ce a aranjat mai multe meciuri

Marius Baciu, antrenorul lui Turris-Oltul Turnu Măgurele, a fost reținut de trupele speciale DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă). Asta s-a produs...

Incendiu pe Dunăre produs de o barjă încărcată cu bauxită

Pompierii brăileni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs de o barjă încărcată cu bauxită. Barja circula pe Dunăre, și se afla între localitățile Chiscani și Tichilești.