22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞedinţă festivă a Consiliului Local Târgu Jiu pentru acordarea a două titluri de cetăţean de onoare

Şedinţă festivă a Consiliului Local Târgu Jiu pentru acordarea a două titluri de cetăţean de onoare

Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează marţi, de la ora 12.00, o şedinţă extraordinară festivă, publică, a Consiliului Local Târgu Jiu ce va avea loc în sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ Târgu Jiu. Şedinţa va avea loc în cadrul Zilelor Municipiului Târgu Jiu, care debutează pe 20 mai. Pe ordinea de zi a şedinţei se va afla un Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu“, post-mortem, profesorului, poetului, omului de cultură Viorel-Doru Gârbaciu, precum şi Proiect de hotărâre privind conferirea titlului „Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu“ domnului profesor dr. Gheorghe Gorun. De asemenea, aleşii locali vor aproba un alt proiect de hotărâre privind acordarea din bugetul local a unor premii în bani pentru elevii din municipiul Târgu Jiu, care au obținut distincții la olimpiadele naționale pe discipline de învățământ în anul școlar 2018-2019.

Debutează Zilele Oraşului

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși“, vă invită în perioada 20 – 26 mai 2019, la ediția cu numărul XIX a Zilelor Municipiului Târgu Jiu. Târgujienii vor avea parte de o săptămână bogată în evenimente culturale, concerte de muzică ușoară, populară și folk, distracție, expoziții, precum și de nelipsitele standuri cu preparate culinare tradiționale de pe Insulița Jiului. Printre numele mari de artiști care vor concerta la Târgu Jiu cu ocazia Zilelor Orașului se numără The Motans, Holograf, The Dreamers sau violonistul Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius. Tinerii vor da startul distracției la Balul Absolvenților și Balul Liceelor, iar membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, alături de invitații lor, vor oferi publicului un regal folcloric în Piața Prefecturii din centrul orașului. Va avea loc şi o procesiune religioasă dedicată Sfinţilor Constantin şi Elena, patronii spirituali ai oraşului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS