8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima unitate de poliție dotată cu defibrilator este la Slatina

Prima unitate de poliție dotată cu defibrilator este la Slatina

Poliția Muncipiului Slatina a fost dotată cu un defibrilator automat, fiind prima secție de poliție cu un astfel de aparat. Săptămâna trecută, 15 polițiști ai secției au urmat și un curs de prim-ajutor.
Aparatul a intrat în dotarea poliției miercuri, 15 mai 2019, joi fiind prima zi în care defibrilatorul a fost folosit de un echipaj aflat în misiune. S-a decis ca aparatul, achiziționat cu aportul financiar al Sindicatului Polițiștilor, dar și o contribuție a anumitor polițiști, să fie folosit de polițistul Viorel Teacă, cel care a predat cursul de prim ajutor și care este și voluntar al Crucii Roșii Olt, atunci când acesta se află în tură, iar în restul timpul, fie să rămână la echipajele care vor dori acest lucru, fie să poată fi găsit în clădirea Poliției Municipiului Slatina, la dispoziția cetățenilor care ar putea oferi în cazuri de urgență primul ajutor victimelor aflate în stop cardio-respirator.
„Este total automat, poate fi folosit inclusiv de copii mai mari de opt ani, în sensul că nu permite să dai șoc, dacă detectează ritmul cardiac. Acuratețea este de până la 100%, iar meniul este în limba română“, a declarat polițistul Viorel Teacă, cel care a inițiat în cursul lunii trecute și un proiect de predare a unui curs de prim ajutor de bază la care poate participa orice persoană interesată (se desfășoară la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu“ din Slatina, unde se fac și înscrieri). La curs au participat, săptămâna trecută, și primii 15 polițiști.
Alte defibrilatoare ar urma să fie amplasate cât de curând în câteva puncte aglomerate ale Slatinei, unul fiind zona farmaciei Catena de pe bulevardul A.I. Cuza, vizavi de Centrul Cultural „Eugen Ionescu“. Acestea vor fi cumpărate cu sprijinul Clubului Rotary, care organizează ediția din acest an a balului devenit tradiție cu scopul finanțării achiziției de defibrilatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS