17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAglomeraţie mare la târgul de joburi „Jobs4IT“

Aglomeraţie mare la târgul de joburi „Jobs4IT“

Zeci de studenţi au participat, joi, la târgul de cariere intitulat „Jobs4IT“, găzduit de Teatrul Naţional „ Marin Sorescu“ din Craiova, unde aproximativ 20 de firme din domeniul IT au venit în întâmpinarea acestora, atât cu informaţii utile despre stagii de practică şi internshipuri, cât şi cu oferte de joburi.

La târgul de cariere „Jobs4IT“ au fost prezenți unii dintre cei mai mari angajatori din domeniul IT şi domenii apropiate, din Craiova, dar şi din ţară, printre care Syncro Soft, Netrom Software şi Huawei.
„Acest târg este destinat absolvenţilor noştri, studenţilor, dar şi elevilor, iar firmele oferă informaţii utile despre stagii de practică, despre internshipuri, dar şi despre joburi pe care le oferă în acest domeniu deosebit de atractiv. Studenţii sunt interesaţi deoarece în acest moment, în Craiova şi nu numai, piaţa IT oferă locuri de muncă bune, plătite bine, şi care oferă şi un viitor şi o carieră deorebită“, a declarat prof.univ.dr. Dan Selişteanu, decan Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică
Târgul de joburi este dedicat celor care caută să facă acum primul pas în cariera profesională şi nu numai. Syncro Soft din Craiova îşi doreşte să deschidă orizontul studenţilor. „Pentru astăzi am pus la dispoziţia studenţilor patru poziţii de internship pentru această vară. Am vrea să extindem orizontul studenţilor care sunt bine pregătiţi cu o experienţă în cadrul firmei de IT, firmă care îşi produce propriile produse şi se ocupă de întreg ciclul de viaţă al produsului. Studenţi sunt foarte, foarte interesaţi, am discutat cu câteva zeci până acum, dar cât de bine sunt pregătiţi o să vedem la interviuri“, a spus Bogdan Goreci, reprezentant al firmei Syncro Soft, Craiova.
O altă companie din Craiova cu peste 300 de angajaţi şi doreşte să crească piaţa de job-uri în domeniul IT. „Oferta pentru acest eveniment este în principal cu șase poziţii pe care noi angajăm în permanenţă. Astfel, arătăm dorinţa noastă de a găsi oameni pregătiţi pe toate tehnologiile cu care lucrăm în companie. Concret ne-am dori studenţi de calitate, studenţi care să pună foarte mult în practică înainte de a-şi căuta un job“, a declarat Gabriel Păunică, director departament la Netrom Software, Craiova.
Huawei îşi doreşte să formeze oameni şi să-i fidelizeze. Le oferă tinerilor şi traininguri prin care aceştia pot învăţa şi se pot dezvolta. „Avem mai multe poziţii disponibile, căutăm în special studenţi pentru că Huawei-ului îi place să formeze oamenii, să-i fidelizeze într-un fel. Cum puteţi vedea în ofertă, avem aproximativ cinci departamente, avem marketing, remote delivery, care presupune plecarea pe proiecte în străinătate. Oferim training de trei luni, prin care i se dă timp studentului să înveţe“, a explicat Alexandru Bucur, network energy engineers Huawei, București.
Interesul foarte mare pentru acest târg s-a văzut încă de la ora deschiderii, când zeci de tineri, studenţi şi elevi au împânzit standurile firmelor, atât pentru a se informa, cât şi pentru a-şi găsi job-ul la care visează. Sudenţii caută un loc de muncă pentru care s-au pregătit şi vor să rămână în Craiova. Mihai deja şi-a depus CV-ul la una dintre companii, sperând să poată prinde un post. „Până acum, am fost la Roweb şi am depus un CV pentru stagiu şi, de ce nu, pentru un internship. Au spus că ne vor trimite un test, în urma căruia ne vor selecta. Piaţa de job-uri în IT din Craiova mi se pare foarte bună. Dacă îmi găsesc un job, voi rămâne aici“, a spus Mihai, student la Facultatea de Automatică
O altă studentă a fost impresionată că, deşi nu este la o facultate din domeniul IT, şi-a putut găsi ceva care să-i placă. „Fiecare firmă a venit cu o ofertă destul de bună. Eu fiind la Facultatea de Medicină, m-am gândit că poate nu o să-mi găsesc ceva să fie din afara domeniului, dar, de exemplu, cei de la Pirelli mi-au spus că nu contează facultatea la care sunt, contează doar să am o bază cu ceea ce fac ei. Momentan încă mai caut, dar mi s-a părut interesant. În principiu, aş vrea să rămân în Craiova atunci când termin facultatea, dacă îmi găsesc ceva de muncă în domeniul meu“, a declarat Alexandra, studentă la Medicină.
Un alt student de la Facultatea de Automatică este interesat de un internship plătit, oferit de una dintre companiile participante la târg. „Mi-a atras atenţia oferta de la Netrom Software şi cea de la Caphyon. În principal, m-am orientat la firma Caphyon pe parte de web development. Oferă un internship plătit pe o perioadă de una sau două luni. Îmi doresc să rămân în Craiova pentru că aici am toţi prietenii, şi familia, şi nu aş vrea să plec“, a spus Valentin Ispas, student la Facultatea de Automatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS