10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHaos în curtea Liceului Tehnologic CFR Craiova: „Nu este o scenă de luptă din Game Of Thrones!” (VIDEO)

Haos în curtea Liceului Tehnologic CFR Craiova: „Nu este o scenă de luptă din Game Of Thrones!” (VIDEO)

Sute de elevi şi părinţi s-au strâns să afle repartiția la proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă engleză pentru admiterea în anul şcolar 2019 – 2020, în clasele a IX-a cu program bilingv, la Liceul Tehnologic CFR Craiova.

Un părinte revoltat de ceea ce s-a întâmplat în cadrul Liceului Tehnologic CFR Craiova a trimis o filmare pe site-ul GdS, spunând că sute de elevi şi părinţi s-au înghesuit, încercând să afle repartiţia la proba de limba engleză. „Nu este o scenă de luptă din Game Of Thrones! Sunt elevi și părinți, care încearcă din răsputeri, călcându-se efectiv în picioare și strivindu-se, să afle repartiția la proba orală de limba engleză pentru admiterea la liceu. Se întâmplă la Liceul CFR Craiova“, ne-a transmis acesta.
Alt părinte revoltat susţine că s-a creat o aglomeraţie de nedescris, fiind îngrijorat că elevii se puteau accidenta: „A fost o aglomeraţie de nedescris acolo, la poartă. Se puteau accidenta toţi copiii aceia acolo. Ar fi trebuit să intre la examen la ora 10.00, iar la ora 9.30 erau porţile închise. De unde să ştim că mai sunt afişate şi în altă parte?“, a spus un părinte.
Haosul din curtea Liceului Tehnologic CFR Craiova s-a creat din cauza stresului şi a unei neînţelegeri de comunicare, susţine directorul şcolii… Acesta spune că atât elevii, cât şi părinţii acestora s-au înghesuit în dreptul unui singur avizier, deşi listele erau afişate în patru locuri diferite. „Noi am afişat listele în patru părţi diferite, dar ei s-au înghesuit în dreptul unui singur avizier. Până au înţeles că este afişat în mai multe locuri s-a creat aglomeraţie, după care s-a reglat. Am ieșit în mijlocul lor să le explicăm şi să le arătăm că listele mai sunt afişate şi în alte părţi. Îi anunţăm şi prin staţie, îi strigăm şi le spunem sala, apoi sunt preluaţi pe culoare şi conduşi în sala de examen. La acest examen participă 886 de elevi care au venit împreună cu membrii familiei şi cu toţii s-au înghesuit într-un loc“, a spus directorul Liceului Tehnologic CFR Craiova, Cristian Pătraşcu.

Timp prea scurt între probe

Timpul prea scurt între probe a împiedicat afişarea listelor şi pe site-ul şcolii. Listele următoarelor probe vor fi afişate tot în cele patru locuri, dar și pe site-ul liceului. „Noi am avut înscrierea fără nici cea mai mică problemă. Am avut 12 echipe de înscriere, dar la momentul anunţului, timpul a fost foarte scurt, doar o jumătate de oră, şi nu am avut posibilitatea să punem şi pe site. De mâine (astăzi -n.r.) vom afişa tot în cele patru locuri, dar şi pe site“, a continuat Cristian Pătraşcu.
Un profesor care face parte din organizarea acestui examen declară că a ieşit în mijlocul elevilor şi i-a îndrumat către celelalte locuri în care au fost afişate listele.
„Au fost afişate listele în patru părţi, dar ei nu au ştiut şi efectiv s-au înghesuit într-o parte. Am fost printre ei să le spunem, dar ei erau porniţi spre acel avizier. Treptat am început să-i aducem şi în celelalte locuri“, a povestit Neţoiu Ştefan, profesor de matematică.
886 de elevi au susţinut ieri probele scrise şi orale de verificare a cunoştințelor de limbi moderne pentru admiterea în anul şcolar următor în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS