Acasă Local Dolj Fermierii doljeni au mai mult timp să-și valorifice tomatele

Fermierii doljeni au mai mult timp să-și valorifice tomatele

-

Veste bună pentru fermieri. S-a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la data de 15 iunie 2019. Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor, precum și replantarea acestora. Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al treilea an de implementare şi îşi propune să asigure necesarul de consum intern de tomate începând din luna mai și până în decembrie. Pentru a beneficia de ajutorul de minimis de 3.000 de euro/an, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp, să valorifice minimum 2.000 kg de roşii, cantitate dovedită cu documente justificative, şi să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.
La nivelul judeţului Dolj, 1.668 de legumicultori s-au înscris doar în ciclul I al Programului Tomata. În 2018 s-au înscris în Programul Tomata 1.782 de doljeni, în ciclul I și ciclul II. În ceea ce privește ciclul II al aestui an, fermierii doljeni pot depune cereri de înscriere până pe 15 septembrie, pentru perioada de valorificare noiembrie – 20 decembrie.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.