11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi craioveni, câștigătorii crosului „Slatina 5 K“

Doi craioveni, câștigătorii crosului „Slatina 5 K“

Ediția a II-a a „Crosului Primăverii – Slatina 5 K“, care s-a desfășurat ieri, a fost câștigată, ca și anul trecut, de doi craioveni, Primăria Slatina acordând zeci de premii, fondul total de premiere depășind 7.000 de lei.
Traseul de 5 km a fost parcurs de câștigătorul cursei în nici 15 minute. Marius Bușcă, din Craiova, militar de profesie, este însă alergător profesionist, campion național chiar, individual și cu echipa, și va reprezenta România, în octombrie, alături de alți colegi, la olimpiada militară care se va desfășura în China.
Prima fată care a trecut linia de sosire a fost o colegă a militarului craiovean, câștigătoare și anul trecut, Ionela Puia. Crosul organizat pentru al doilea an la rând la Slatina a reprezentat pentru alergătorii de performanță un bun antrenament, au declarat aceștia.
„Pentru mine a fost o cursă de antrenament, sunt sportiv de performanță, am și o vâstă peste…, am 39 de ani, dar eu încă mă bat cu cei de performanță. (…) Anul ăsta, eu, împreună cu lotul militar, cei care ne pregătim la Craiova, vom face parte dintr-o echipă selectă a MApN-ului, participăm în China, la sfârșitul lunii octombrie, la olimpiada militară (…) Practic sportul ăsta de 24 ani, încă mi-a rămas microbul și am zis: „mă, dacă tot îl fac și alerg, hai să mă mențin acolo!“. Plus că mai călătoresc cam peste tot, și în afara țării, și în țară“, a declarat Marius Bușcă.
Cel mai vârstnic alergător care a participat la cursa de la Slatina, și care a ajuns la linia de finiş mult înaintea altor participanți, are 73 de ani și este din Slatina. Ioan Vișan a declarat că a fost chiar ușoară această cursă. Bărbatul aleargă de 12 ani și a participat la multe competiții, în toată țara. Cea mai vârstnică alergătoare are 64 de ani și este tot din Slatina, Gherghina Constache.
Premiile s-au acordat pe categorii de vârstă (18-29 ani; 30-49 ani; 50+), masculin și feminin, cei mai vârstnici participanți fiind, de asemenea, premiați. S-au înscris peste 250 de participanți, luând însă startul și terminând cursa puțin peste 200.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS