21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Independenţei României sărbătorită la Craiova

Ziua Independenţei României sărbătorită la Craiova

Prefectura Dolj a organizat, joi, o ceremonie militară ce s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor Războiului de Independenţă, dedicată celebrării Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de al II-lea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene. La acest eveniment au participat atât prefectul județului Dolj, Dan-Narcis Purcărescu, președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război și pensionarilor militari, reprezentanți ai partidelor politice, cât şi locuitori ai Craiovei.
Ceremonia s-a desfășurat la Monumentul Eroilor Războiului de Independenţă din Craiova, începând cu ora 10.00, şi a debutat cu intonarea, de către corul Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“, a Imnului Național şi Imnului Uniunii Europene, urmat de o slujbă religioasă. Sărbătorirea zilei de 9 mai reprezintă pentru poporul nostru un nou prilej de îndreptare a gândurilor pline de recunoştinţă către generaţiile de luptători şi eroi pentru dreptate socială, libertate, unitate şi independenţă.
După rostirea alocu-țiunilor de către prefectul județului, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor.
Ceremonia s-a încheiat  în jurul orei 10.45, cu defilarea gărzii de onoare și onorul muzicii militare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS