8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat pentru ultraj, în arest la domiciliu

Minor judecat pentru ultraj, în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, joi, să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de un minor, acuzat că a condus fără permis şi a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta.

Minorul de 17 ani a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, anul trecut, la o zi după ce a lovit un poliţist cu maşina. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 ianuarie 2018, minorul Cristi P., care avea pe atunci 16 ani, a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Pe drum, mai exact pe strada Bucura, băiatul a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit. „Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii. Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3, care au trimis două echipaje pentru a opri șoferul fugar.
Procurorii doljeni au mai susţinut că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de adolescentul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta. „Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni.
În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Judecat pentru ultraj și conducere fără permis

În februarie 2018, minorul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. Ulterior, pe 12 iunie, Tribunalul Dolj a hotărât să-l plaseze în arest la domiciliu pe inculpat, măsură preventivă de care nu a scăpat nici până în prezent.
Joi, Tribunalul Dolj a hotărât ca inculpatul minor să rămână în continuare în arest la domiciliu. „Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul P. Cristi, prin încheierea din data de 12.06.2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj“, se arată în hotărârea instanţei, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.
Tot joi, Tribunalul Dolj a amânat judecarea dosarul pentru data de 6 iunie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS