11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare după ce a lovit un poliţist cu piciorul

Face închisoare după ce a lovit un poliţist cu piciorul

Anchetatorii au susţinut că bărbatul a lovit un poliţist în timp ce era dus la Secţia 3

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la un an de închisoare un craiovean acuzat că a lovit cu piciorul un agent care se afla la volanul autospecialei de poliție. Procurorii doljeni au reţinut că, în noaptea de 15 martie 2016, după ce a ieșit dintr-un club de pe Calea București, Dragoș Rădoi a luat la rost doi polițiști de la Rutieră, care opriseră o Dacie pentru verificări. Văzând că nu se pot înțelege cu bărbatul, oamenii legii și-au chemat colegii de la Secția 3, care au încercat să-l legitimeze. Pentru că acesta a refuzat, a fost urcat în Loganul polițiștilor pentru a fi dus la secție, însă bărbatul nu s-a potolit nici pe drum. Procurorii doljeni au reţinut că, în timp ce se afla pe bancheta din spate a Loganului, Dragoș Rădoi l-a lovit cu piciorul în umărul drept pe agentul Marian Sîrbu, care se afla la volan. În urma loviturii, agentul Sîrbu a dat cu mâna de bordul mașinii și a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale. Ulterior, Rădoi a făcut o plângere împotriva polițiștilor pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, motiv pentru care cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În octombrie 2016, procurorii doljeni au încheiat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a lui Rădoi, care a fost acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj. „Autorul a formulat o plângere privind comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, iar în urma anchetei s-a dispus clasarea cauzei privind aspectele sesizate. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ultraj“, au precizat procurorii doljeni pentru GdS.

Un an de închisoare pentru ultraj

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 21 octombrie 2016, iar în iunie, anul trecut, instanţa s-a pronunţat. Judecătorii craioveni au hotărât să-l condamne pe inculpat la un an de închisoare cu executare pentru ultraj. Poliţistul lovit nu s-a constituit parte civilă, aşa că inculpatul nu a fost obligat să-i achite despăgubiri. În schimb, Rădoi a fost obligat să achite suma de 1.000 de lei drept cheltuieli judiciare.
Hotărârea a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 18 aprilie 2019. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins ca nefondată acţiunea inculpatului, aşa că acesta trebuie să execute pedepasa stabilită de Judecătoria Craiova.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în aceeaşi zi, bărbatul a fost ridicat şi dus la penitenciar în baza mandatului de executare emis de instanţa de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS