16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgram prelungit la APIA Dolj

Program prelungit la APIA Dolj

Fermierii doljeni sunt așteptați la sediul centrului județean sau la centrele locale APIA pentru a depune cererile unice de plată pentru anul 2019, termenul limită de depunere fiind 15 mai.
Pentru a facilita accesul oamenilor la depunerea documentelor, APIA Dolj va avea program normal şi sâmbătă, în intervalul 8.30-14.30. „Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limită prevăzută de lege. Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată“, se arată într-un comunicat de presă al APIA Dolj.
Înainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, aceasta verificare putând fi făcută la primăria pe raza căreia se află suprafața agricolă. În cazul crescătorilor de animale, se recomandă verificarea dacă datele acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploataţiilor.
În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată, fermierii trebuie să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin.
Până pe 2 mai s-au înregistrat 26.300 de cereri în sistem, adică peste 70% din totalul estimat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS