15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccidente rutiere înainte şi după Paşte

Accidente rutiere înainte şi după Paşte

O femeie şi-a pierdut viaţa, iar trei tineri au fost răniţi în urma a două accidente de circulaţie produse pe 26 şi 27 aprilie, înainte de Paşte. A doua zi de Paşte, un craiovean băut a scăpat cu câteva zgârieturi după ce s-a răsturnat cu maşina, în comuna Cârcea.
Primul accident, cel mai grav, a avut loc în Vinerea Mare, la intersecţia străzilor Geniştilor şi Potelu din Craiova. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, o femeie, de 56 de ani, din Craiova, care conducea un Matiz pe strada Geniștilor, la intersecția cu strada Potelu nu a acordat prioritate unui Ford condus de un craiovean, de 28 de ani. Matizul a fost lovit în plin, iar şoferiţa a fost rănită grav. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, însă medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Şi şoferul autoturismului Ford a fost rănit, însă leziunile suferite nu i-au pus viaţa în pericol, au mai precizat oamenii legii.
O zi mai târziu, pe 27 aprilie, doi tineri au fost răniţi în urma unui accident rutier produs pe Calea București, în apropierea Electroputere Mall. Potrivit polițiștilor doljeni, un bărbat, de 60 de ani, domiciliat în județul Olt, care conducea un autoturism Opel pe Calea Bucureşti, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga și a lovit un autoturism BMW, condus de un tânăr, de 26 de ani, din Gorj, care circula pe o altă bandă, în aceeași direcție de mers. În urma impactului, autoturismul BMW a fost proiectat pe scuarul care separă cele două sensuri de mers. Oamenii legii au mai precizat că, în urma accidentului, au fost rănite două persoane – șoferul de 26 de ani și un tânăr de 24 de ani, pasager în BMW. Cei doi tineri au fost transportați la Spitalul de Urgență Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

S-a urcat băut la volan şi s-a răsturnat

Pe 29 aprilie, un craiovean, de 61 de ani, a scăpat ca prin urechile acului după ce a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe DN 6 şi s-a răsturnat. Polițiștii de la Rutieră au stabilit că bărbatul era băut bine, acesta fiind și motivul pentru care a pierdut controlul direcției autoturismului Opel pe care îl conducea. „Un bărbat, de 61 de ani, din Craiova, a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea pe DN 6, prin Cârcea, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Bărbatul nu a avut nevoie de transport la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cel în cauză avea o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Pe numele craioveanului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS