16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, trimis în judecată

Şoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, trimis în judecată

Maşina scăpată de sub control a trecut prin uşile UPU şi a ajuns până lângă biroul de Triaj

Procurorii craioveni au hotărât să-l trimită în judecată pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Incidentul s-a petrecut pe 19 ianuarie, în timp ce în incinta UPU erau zeci de cadre medicale, pacienţi şi aparţinători ai acestora.

Şoferul de 39 de ani care a creat panică în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, pe 19 ianuarie, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Reamintim că, pe 19 ianuarie, în jurul orei 22.00, un Ford Galaxy la volanul căruia se afla Ioan Lupu, de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, a trecut prin uşile de termopan ale UPU şi s-a oprit după ce a lovit un stâlp de beton, în apropierea biroului Triaj. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul locuieşte fără forme legale în municipiul Craiova. După incident, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În faţa anchetatorilor, şoferul a explicat că a parcat maşina în faţa UPU pentru a lăsa băiatul unor vecini, care suferise o leziune la un deget. Înainte să plece, pentru că maşina avea o defecţiune, a ridicat capota şi a încercat să vadă ce se întâmplă. Apoi a urcat la volan şi când a pus contactul, maşina a pornit de pe loc şi a trecut prin uşile unităţii medicale. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită grav în urma acestui incident. Şoferul şi o asistentă medicală au suferit leziuni uşoare în urma incidentului.

Judecat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Ioan Lupu a fost reţinut pe 20 ianuarie, iar după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a luat faţă de inculpat măsura controlui judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Ulterior, la începutul lunii martie, bărbatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. La sfârşitul lunii martie, inculpatul a scăpat de măsura contolului judiciar, prin care i-au fost impuse mai multe obligaţii şi i s-a interzis să conducă autovehicule pe drumurile publice.
„Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă împotriva inculpatului Lupu Ioan, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Copia prezentei încheieri va fi comunicată de îndată inculpatului şi IPJ Dolj- Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră“, se arată în hotărârea instanţei.
Instanţa de judecată nu a stabilit, deocamdată, primul termen de judecată în acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS