Acasă Local Gorj Scandal pe buget la Târgu Jiu

Scandal pe buget la Târgu Jiu

-

Romanescu ameninţă că va face disponibilizări, dacă aleşii locali vor vota majorarea lefurilor cu 10%

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu (foto), este hotărât să disponibilizeze personal, în cazul în care aleşii din majoritatea PSD-ALDE vor vota joi majorarea salariilor angajaţilor primăriei. Este vorba de o propunere de majorare cu un procent de 10%. Edilul susţine că, în cazul în care proiectul va trece, nu se ştie de unde vor fi găsite fondurile necesare pentru aplicarea creşterii salariale pentru cei peste 500 de angajaţi. Potrivit lui Marcel Romanescu, excedentul bugetar de pe 2018 nu poate fi utilizat pentru că a fost direcţionat către realizarea unor investiţii. În cazul în care se va vota majorarea salariilor cu 10%, Marcel Romanescu spune că va fi nevoit să facă disponibilizări de personal. Necesarul pentru a acoperi creşterea de salarii pe anul acesta este de 1,8 milioane de lei. Creşterea va fi de la 1 mai, dacă va fi aprobată. Pe un an întreg va mai fi nevoie de fonduri pentru lunile ianuarie – aprilie. Edilul a anunţat că nu sunt bani suficienţi nici pentru plata voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora este de 1,5 milioane de lei.
Marcel Romanescu a declarat că preferă să beneficieze de o stabilitate şi conservarea locurilor de muncă din primărie. Dacă va trece majorarea, atunci vor avea loc disponibilizări de personal. Primarul spune că legislaţia este în defavoarea bugetului local şi îi dezavantajează net pe primari, având în vedere că se apropie luna mai şi majoritatea bugetelor locale nu sunt încă aprobate. În altă ordine de idei, primarul susţine că jumătate din angajaţi merită o creştere salarială de 50%. Sunt însă salariaţi care nu au obiectul muncii de ani de zile. Edilul spune că majorarea de salarii pentru toţi funcţionarii nu ar fi una echitabilă, având în vedere că unii angajaţi doar semnează statul de plată şi atât. Şedinţa pentru aprobarea bugetului şi a proiectului de creştere a salariilor este programată joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.