8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Trei bărbați din județele Mehdinți și Dolj sunt cercetați pentru contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au descoperit peste 26.000 de țigări de contrabandă.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare au efectuat, în zilele de 23 și 24 aprilie, cinci percheziții în județele Mehedinți și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite că ar deține și comercializa țigări provenite din contrabandă.
Cu această ocazie, polițiștii au descoperit în interiorul a trei autovehicule ce erau parcate în proximitatea locuințelor a doi dintre suspecţi, cantitatea de 26.800 de ţigarete de diferite mărci, nemarcate sau marcate necorespunzător, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Doi bărbați de 44 respectiv 48 de ani, din județul Mehedinți, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar miercuri, 24 aprilie, au fost prezentaţi unității de parchet în vederea dispunerii unei măsuri preventive, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Miercuri, polițiștii au organizat o acţiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru prevenirea și combaterea comerțului illicit cu produse accizabile, ocazie cu care a fost depistat un bărbat de 43 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 14.960 de țigarete, de diferite mărci, ce nu aveau aplicat marcaje sau care erau marcate necorespunzător.
În cauză, au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de produse accizabile fiind ridicată în vederea indisponibilizării.
De asemenea, în primele patru luni ale anului 2019 polițiștii mehedințeni au ridicat în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 169.000 de țigarete, în valoare de peste 117.000 de lei, provenite din contrabanda cu produse din tutun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS