8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe spun colegii polițistului care ar fi amenințat-o pe ziarista Emilia Șercan

Ce spun colegii polițistului care ar fi amenințat-o pe ziarista Emilia Șercan

Persoana care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan (foto), cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerilor unor instituţii de învăţământ, cel mai recent fiind cazul Academiei de Poliţie, a fost identificată şi este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie.
Acesta a fost depistat în Slatina şi urmează să fie adus la Bucureşti pentru audieri.
Conform presei centrale, suspectul este George Adrian Bărbulescu, originar din Slatina, absolvent al Academiei de Poliție în vara anului trecut, în prezent angajat al acestei instituții. Polițiștii din București au efectuat, miercuri, percheziții la sediul Academiei, dar și în Slatina, de unde tânărul ar fi fost condus la audieri, la București.
Vestea că un ofițer de poliție este acuzat de o asemenea faptă a stârnit dezaprobarea colegilor de breaslă. Liderul Sindicatului Polițiștilor Olt, vicepreședinte al SNPPC, Cristel Ioțu, a declarat că regretă cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât este vorba de un polițist angajat într-o instituție specializată în formarea polițiștilor.
„Regretăm, mai ales că este vorba de un coleg polițist care lucrează într-o instituție de învățământ a MAI-ului, instituție de învățământ care trebuie să educe polițiștii în apărarea legii, nu să incite și să fie, de fapt, promotorul unor acțiuni de genul amenințărilor, acte cu violență și așa mai departe. Mai ales că este vorba de presă, pe care eu o consider utilă, necesară și adevărul trebuie să iasă întotdeauna la lumină. (…) Scopul nostru, al polițiștilor, tocmai ăsta este, de a apăra drepturile, interesele cetățenilor, și aflarea adevărului în soluționarea dosarelor și a infracțiunilor pe care le cercetează. Din punctul meu de vedere, este de neimaginat că un polițist care apără legea, în loc să dea concurs presei care încearcă să scoată niște adevăruri la iveală, el pune piedici și încearcă să stopeze“, a declarat Cristel Ioțu.
Vestea că ofițerul este suspectat că ar fi autorul
respectivelor amenințări i-a uimit și pe foștii colegi ai polițistului, care l-au descris ca pe un „băiat ok“, care și-a dorit să intre în poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS