22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZidul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, pictat de elevi

Zidul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, pictat de elevi

Zidul exterior al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova a prins culoare. Un grup de elevi din clasele a IX-a şi a X-a s-au organizat şi au făcut o compoziţie decorativă pe toată lungimea zidului exterior al colegiului. Proiectul a început în Săptămâna „Şcoala altfel“ şi se apropie de final. Compoziţia a fost gândită de o elevă de la o clasă de matematică-informatică.

Un grup de liceeni ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, iniţiaţi în arta graffiti-ului, au realizat o compoziţie decorativă pe toată lungimea zidului exterior al colegiului, cu diverse forme colorate în verde, roşu, albastru şi galben. Proiectul a fost început de elevi în săptămâna „Şcoala altfel“, dar continuă şi pe perioada vacanţei, liceenii fiind hotărâți să termine lucrarea. Compoziţia a fost gândită de Alexandra Stoian, elevă în clasa a X-a la specializarea matematică-informatică, pasionată de desen, care a fost coordonată de profesorul de arte viziuale Iulia Ciocoiaş. „Desenele de pe zidul exterior al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova reprezintă o compoziţie decorativă numită “Blue“, care este prinsă între cotoarele unei cărţi. Cartea este laitmotivul întregii creaţii artistice iniţiată de eleva Alexandra Stoian, care este specialistă în graffiti. La realizarea desenelor au lucrat 20 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, în momentul de faţă fiind la stadiul de finisare. Sunt foarte implicaţi şi au venit chiar şi în vacanţă să lucreze. Obiectivul lor este să termine desenele până la Paşte, dar au fost şi zile în care nu au putut lucra din cauza condiţiilor meteo. În acest proiect s-au implicat şi elevii care nu au talent la desen, dar au contribuit prin atragere de sponsorizări, care vor avea ca finalitate transformarea zidului într-un spaţiuu dedicat artei stradale“, a precizat Carmen Ştefănescu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.
Zidul desenat de elevi are o înălţime de doi metri şi o lungime de 136 de metri, iar suprafaţa acoperită cu desene tip graffiti este de aproximativ 300 de metri pătraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS