6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au urcat beţi la volan, în ziua de Florii

S-au urcat beţi la volan, în ziua de Florii

Potrivit oamenilor legii, mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice chiar în ziua de Florii

Poliţiştii de la Rutieră au întocmit dosare penale pe numele mai multor şoferi prinşi conducând băuţi în ziua de Florii. În cazul a doi şoferi s-a constatat că aveau o alcoolemie care depăşea cu mult limita dintre contravenţie şi infracţiune (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de duminică, un tânăr de 19 ani, din Calopăr, care conducea un autoturism în localitatea Livezi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a lovit un cap de pod şi un autoturim care se afla staţionat. Şoferul, care a fost rănit uşor, avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, poliţiştii din Teasc au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism circulă „şerpuit“ pe DN 55, în comuna Bratovoești. Poliţiştii au oprit autoturismul şi au stabilit că era condus de un bărbat de 52 de ani, din Valea Stanciului, care băuse destul de mult înainte de a se urca la volan. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, oamenii legii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reținut.
Şi poliţiştii din Pieleşti au depistat un şofer care conducea băut în ziua de Florii. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, din Teslui, în cazul căruia aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Recordul“ este deţinut de un bărbat de 41 de ani, din localitatea Desa, care a fost depistat, duminică, conducând băut bine. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că şoferii au fost duşi la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS