Un şef din Poliţia Locală Târgu-Jiu, prins conducând o maşină neînmatriculată
Un şef din Poliţia Locală Târgu-Jiu, prins conducând o maşină neînmatriculată
Potrivit oamenilor legii, mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice chiar în ziua de Florii

Poliţiştii de la Rutieră au întocmit dosare penale pe numele mai multor şoferi prinşi conducând băuţi în ziua de Florii. În cazul a doi şoferi s-a constatat că aveau o alcoolemie care depăşea cu mult limita dintre contravenţie şi infracţiune (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de duminică, un tânăr de 19 ani, din Calopăr, care conducea un autoturism în localitatea Livezi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a lovit un cap de pod şi un autoturim care se afla staţionat. Şoferul, care a fost rănit uşor, avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, poliţiştii din Teasc au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism circulă „şerpuit“ pe DN 55, în comuna Bratovoești. Poliţiştii au oprit autoturismul şi au stabilit că era condus de un bărbat de 52 de ani, din Valea Stanciului, care băuse destul de mult înainte de a se urca la volan. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, oamenii legii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reținut.
Şi poliţiştii din Pieleşti au depistat un şofer care conducea băut în ziua de Florii. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, din Teslui, în cazul căruia aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Recordul“ este deţinut de un bărbat de 41 de ani, din localitatea Desa, care a fost depistat, duminică, conducând băut bine. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că şoferii au fost duşi la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.