11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Local Gorj Pompierii au ajutat cu bani un tânăr fără casă

Pompierii au ajutat cu bani un tânăr fără casă

-

Mariean, în centru, alături de angajaţii ISU Gorj

Un tânăr, de 31 de ani, crescut de la vârsta de un an la casa de copii, a fost ajutat luni cu bani de către pompierii gorjeni. Mariean Robert Nelu are 31 de ani, este din Târgu Jiu, și de la vârsta de un an a crescut la Casa de copii. Mariean nu cerşeşte, munceşte şi el cum poate. Vinde pixuri și calendare pentru a se întreține. Pentru că este foarte bolnav, Mariean primește o pensie de 370 de lei pe lună pe care trebuie să-i împartă, în așa fel încât să-i ajungă o lună. Cei mai mulți dintre acești bănuți se duc pe medicamente. Doarme la Centrul Social de urgență pentru persoanele fără adăpost – Casa „Iris“ din Târgu Jiu, unde a găsit înțelegere și are, într-un colțișor, un pat al lui. De mâncat, mănâncă pe unde apucă.

A aflat că părinţii i-au murit

A încercat să-și caute familia, dar a aflat că este singur pe lume. Părinții lui au murit. Nu-și poate găsi un loc de muncă din cauza faptului că suferă de epilepsie, astm bronşic cronic sever și, ca și cum astea n-ar fi de ajuns, cu ochiul drept nu vede deloc. „A venit pe la noi să ne vândă pixuri și calendare pentru că, zice el, că dacă nu vinde nimic, nu mănâncă nimic. Ne-a povestit toată viața lui! Rămâi cu gura căscată! Îți dai seama că problemele tale sunt de domeniul penibilului când îl asculți pe el. I-am cerut numărul de telefon ca să mai ţinem legătura. Nu are telefon. A avut, dar a făcut o criză de epilepsie pe stradă şi până să-l observe cineva şi să cheme ambulanţa, telefonul i-a fost furat. Am zis să punem mână de la mână și să-l ajutăm! I-am cumpărat un telefon şi o cartelă să-l mai întrebăm din când în când cum se mai descurcă şi să-l mai ajutăm şi noi cu ce putem. Am mers cu el la bancă şi i-am pus câţiva bănuţi în cont. Cuantumul a câteva pensii. În acelaşi cont în care lună de lună primeşte pensia lui. Nu umblă cu bani la el de frică să nu-i fure cineva. În fiecare zi merge la bancă şi virează în cont banii pe care îi face din vânzarea pixurilor şi a calendarelor. Ne-a spus că banii pe care i-am dat o să-i folosească pentru a se opera la ochi! Foarte emoționat, ne-a mulţumit: «Vă mulţumesc din suflet! Vă mulţumesc pentru bănuţi! Acum o să mă duc să mă operez pentru că, dacă rămân fără vedere, nu mă mai pot întreţine!». Săptămâna asta este Săptămâna Mare! În fiecare zi a acestei săptămâni o să încercăm să găsim oameni care au nevoie de ajutor şi o să încercăm să-i ajutăm! Încearcă şi tu! Puţinul tău, puţinul nostru, pentru ei înseamnă mult! Dacă cineva vrea să-l ajute pe Mariean, ne poate trimite mesaj pe pagina de facebook ISU Gorj!“, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei...