Acasă Local Gorj 4,13 milioane de euro pentru construirea podului de la Meri din Defileul...

4,13 milioane de euro pentru construirea podului de la Meri din Defileul Jiului

-

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat peste 4,1 milioane de euro pentru construirea unui pod peste râul Jiul, în Defileul Jiului. Noul pod va fi amplasat pe Drumul Naţional 66, recent reabilitat. Din păcate, podul din zona Meri nu a mai fost reabilitat. Se foloseşte de ani de zile o variantă care nu permite accesul maşinilor de mare tonaj prin Defileul Jiului. Tirurile de peste 30 de tone sunt nevoite să ocolească Defileul Jiului şi, implicit, judeţul Gorj. Podul era prevăzut în proiectul iniţial de modernizare a DN 66 pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Au existat probleme în ceea ce priveşte exproprierile. De data aceasta, lucrurile au fost rezolvate, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o licitaţie de 19,64 milioane de lei (4,13 milioane de euro), fără TVA, pentru reabilitarea unui sector din Drumul Naţional 66 (DN66), proiect finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Pod nou peste Jiu

Astfel, în Defileul Jiului va fi amplasat un pod nou, la kilometrul 105. „Obiectul contractului îl reprezintă reabilitarea DN 66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000 – km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona Mânăstirii Lainici“, potrivit anunţului de licitaţie lansat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Contractul, estimat la 19,64 milioane de lei (4,13 milioane de euro), fără TVA, este finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM. Ofertantul trebuie să demonstreze că a finalizat, în ultimii cinci ani, lucrări de construcţie similare în valoare cumulată de minimum zece milioane de lei, fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.