11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRadio Sud: 22 de ani de „exact ce-mi place să aud“

Radio Sud: 22 de ani de „exact ce-mi place să aud“

Radioul este cu adevărat teatrul minții“ (Mercedes McCambridge)

…iar când „gândești“ de 22 de ani, pe heavy rotation, nu ai altă șansă decât să rămâi tânăr și entuziast precum îți este vârsta, dar să demonstrezi experiență și profesionalism precum îți sunt oamenii. Despre asta este Radio Sud.
Sunt 22 de ani de când Craiova are un alt ritm pe 97.4 FM: cel al nonconformismului și al calității. Cea mai bună muzică, doar e de la suflet pentru suflet, cei mai prietenoși moderatori, că noi nu avem bariere, cele mai importante știri, pentru că să ne documentăm e meseria noastră. Și, dacă jurnalismul de radio nu este, cu siguranță, cea mai ușoară meserie, poate candida însă cu succes pentru cea mai frumoasă.

Radioul este firescul meu, locul unde mă simt liberă să mă exprim și să fiu

Din cei 22 de ani de Radio Sud, mai mult de jumătate Ionela Gherghe i-a petrecut pe frecvență. „S-a întâmplat să ajung în fața unui microfon doar printr-un concurs de împrejurări, dar știu și acum ce sentiment de împlinire am avut la primul direct. Mi se părea atât de firesc să fiu acolo, de parcă făcusem asta întreaga viață. De atunci au trecut aproape 14 ani și radioul este în continuare firescul meu, locul unde mă simt liberă să mă exprim și să fiu“.

Radioul te învaţă să trăieşti atunci când… ai uitat

Pentru Oana Baban, televiziunea a fost prima iubire, dar, indiscutabil, radioul va rămâne marea dragoste. „Radioul te învață să trăiești atunci când se întâmplă să mai uiți. Ritmul lui funcționează ca o terapie. De la microfon, lucrurile se întâmplă altfel, problemele se îndepărtează și soluțiile apar. Da, e cumva ca prin minune, dar, de fapt, e efectul radio. Şi, când primeşti atât de mult doar făcându-ţi meseria, nu poţi, potrivit legilor Universului, decât să dăruieşti mai departe.


Iubesc Radioul. Pur și simplu

Andrei Răduică e cel mai nonconformist dintre nonconformiști. Cam așa stau lucrurile cu el: „Dacă citiţi aceste rânduri înseamnă că le-am scris. Mă rog, vorba vine. Fix acum un an spuneam că Radio Sud e ca o piesă ce-ţi rămâne în cap, iar acum nu pot decât să subliniez acest lucru. Iubesc Radioul. Pur şi simplu.

 

La radio, timpul parcă stă în loc

Mihăiță Avram a venit în echipa Radio Sud ca omul responsabil cu spoturile. Acum e tot omul, dar cel bun la toate. „Cineva spunea odată că, dacă ai un job la care te duci cu plăcere, banii sunt doar un bonus. Cam despre asta e, cum s-ar zice, vorba la radio. Nu e nimic mai plăcut decât să faci ce-ți place, credeți-mă! Fac asta de aproape doi ani și habar n-am cum au trecut“.

 

Radio Sud înseamnă… visul meu

Cristina Nuță e ultima sosită în echipa Radio Sud, dar…. e de-acolo: „Radio Sud înseamnă clar pentru mine visul meu: acela de a lucra «la raaadioooo»! La fel cum cânta Chirilă acum câţiva ani, aşa fredonam şi eu: la radio, vreau să ajung la radio. Şi, în final, visul a devenit realitate. I did it! Şi unde mai puneţi că mă trezesc şi devreme ca să petrecem împreună primele trei ore ale dimineţii la News and Coffee!“.


Radio Sud este pentru mine o a doua casă

DJ Rodrigo e responsabilul cu muzica house de la Radio Sud. Şi nu e singur, cei mai cunoscuţi DJ-i din Craiova sunt alături de el la emisiune. „Este locul unde mi-am îndeplinit un vis pe care îl aveam încă din adolescență și mă bucur să fac parte dintr-o echipă de oameni veseli și minunați. Radio Sud este pentru mine o a doua casă“.

 

De Radio Sud mă leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri

Edi Nicola a făcut parte din prima echipă Radio Sud și este alături și de cea actuală. Are 20 de ani… de radio, dar, chiar și după două decenii, iubește ceea ce face la fel de mult ca în cea dintâi zi la microfon. „În fiecare an, mai ales în preajma aniversării Radio Sud, realizez că de această frecvenţă mă leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri, cum ar fi prima emisiune în direct sau cel dintâi interviu“.

Azi, pe Radio Sud

Radio Sud sărbătorește așa cum se cuvine 22 de ani de la începerea emisiei. Alături de prieteni dragi, cu premii de neratat și două live session-uri marca „Mash Up“ și „No Antidote“. Se întâmplă așa: de la 07.00 la 09.00 Cristina și Andrei vă dau trezirea la Matinal, de la 09.00 la 10.00 trupa Mash Up susține un concert unplugged așa cum doar pe Sud se mai aude, de la 10.00 la 13.00 ai „Happy Hours“ cu Oana și aveți grijă să nu pierdeți „live“-ul din ultimele 60 de minute, cu un band iubit tare la Craiova, No Antidote. Edi e pe frecvență, la „Siesta“, de la 14.00 la 17.00, iar seara, cei mai tari Dj sunt invitații lui Rodrigo – Dj Rodrigo – la emisiunea „Vibrații“.

Echipa Radio Sud vă mulțumește că i-ați fost alături!

La mulți ani nouă și vouă, dragilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS