24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPNL Dolj ameninţă cu judecata primarii care au fugit la PSD

PNL Dolj ameninţă cu judecata primarii care au fugit la PSD

Liberalii cer prefectului să emită ordinul de încetare a mandatelor pentru cei opt primari care au declarat public că susţin PSD. Dacă acesta refuză, vor încerca să le anuleze mandatele în instanţă, iar prefectului îi vor face plângere penală.

PNL Dolj solicită „de îndată“ şi „de urgenţă“ prefectului de Dolj, Dan Purcărescu, să emită ordinul privind „încetarea mandatelor de primar“ ale celor opt edili liberali din judeţ care şi-au anunţat recent susţinerea pentru PSD. Organizaţia a invocat dispoziţiile legii privind partidele politice şi statutul aleşilor locali pentru a arăta că primarii PNL incriminaţi „au aderat la alt partid“ prin poziţia publică adoptată, iar acest lucru constituie „demisie de drept“ din partidul pe listele căruia şi-au obţinut mandatul. Prin urmare, prefectul ar fi obligat să emită ordinul privind încetarea mandatelor pentru primarii Daniel Cîrstianu (Radovan), Eugen Giurcă (Sălcuţa), Cristian Antonie (Daneţi), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacşu (Gighera), Florel Catană (Galicea Mare) şi Gheorghe Popa (Mischii.
„Menţionăm că există probe foto-video, comunicate de presă şi declaraţii privind aderarea faptică la PSD-Filiala Dolj, fapt care arată încălcarea legii. În acest sens anexăm linkuri, fotografii şi articole din mass-media”, se arată în adresa pe care PNL Dolj a trimis-o prefectului. Liberalii ameninţă că în cazul unui refuz vor încerca să obţină anularea mandatelor primarilro PNL pe cale judecătorească. În plus, îi vor face plângere penală prefectului de Dolj. Acest lucru a fost subliniat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a fost joi într-o vizită în judeţul Dolj. „Putem obţine o hotărâre judecătorească, ca să creăm un precedent şi să nu mai permitem această curvăsărie şi trădare“, s-a exprimat Orban. La rândul său, prefectul de Dolj, Dan Purcărin, a declarat pentru GdS că nu a luat încă o decizie. „Cei de la PNL pot să zică şi să facă ce vor, eu aplic legea. Am primit adresa lor şi am dat-o spre analiză celor de la juridic. Nu pot să mă antepronunţ“, a afirmat prefectul. Interesant este că Dan Purcărin a fost susţinut de ALDE pentru această funcţie, partid aflat acum în aceeaşi situaţie ca PNL.
Primarul ALDE din Bucovăţ, Marius Tuţă, şi-a anunţat şi el sprijinul pentru PSD, ca şi primarul din Mischii, Gheorghe Popa (oficial la PNL, dar neoficial la ALDE). Şeful ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, spune că „fiecare face cum simte“. Nu are de ce să-l dea afară din partid pe primarul din Bucovăţ, deoarece „noi avem în statut că membrii care nu achită cotizaţia timp de şase luni sunt radiaţi de drept“. În ceea ce priveşte solicitarea PNL, Cupă a declarat că aşteaptă şi el să vadă „care va fi decizia privind legalitatea“ acestei cereri. „Din câte ştiu, nu se poate, dar eu nu sunt jurist de meserie, aştept să văd ce spun juriştii“, a afirmat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS