13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAPIA Dolj primeşte cereri unice de plată şi în weekend

APIA Dolj primeşte cereri unice de plată şi în weekend

Termenul-limită de depunere a cererilor unice de plată este 15 mai, iar fermierii sunt aşteptaţi să îşi solicite subvenţiile la sediul centrului județean sau la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj. Până pe 17 aprilie, s-au înregistrat 21.000 de cereri în sistem, respectiv peste 60% din totalul estimat, iar reprezentanţii APIA Dolj spun că fermierii îşi vor putea depune cererile şi sâmbătă, 20 aprilie. Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată. „Centrul Județean și Centrele Locale din subordine vor lucra sâmbătă, cu program normal, în intervalul 8.30-14.30. Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toți fermierii să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul-limită“, se arată într-un comunicat al APIA Dolj.
Înainte de a vă prezenta la centrele APIA, este bine să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, această verificare putând fi făcută la primăria pe raza căreia se află suprafața agricolă. În cazul crescătorilor de animale, se recomandă să verificaţi dacă datele sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor.
„În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată, îi rugăm pe această cale pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin“, se mai arată în comunicatul citat.
Reamintim că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene pentru susţinerea producătorilor agricoli. Este vorba de schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic, măsurile compensatorii de dezvoltare rurală şi ajutoarele naţionale tranzitorii care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS