Acasă Local Gorj ADIA anunţă investiţii de 130 de milioane de euro în reţele de...

ADIA anunţă investiţii de 130 de milioane de euro în reţele de apă şi canalizare

-

Investiţiile vor beneficia de fonduri de 130 de milioane de euro

Consilierul local din Târgu Jiu, Cristian Toader Pasti, va coordona activitatea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Apei ADIA Gorj. Toader Pasti, consilier personal şi al şefului Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că ADIA este organismul prin intermediul căruia se derulează toate investiţiile în domeniul reţelelor de apă potabilă şi menajeră, staţii de tratare şi staţii de epurare. Cristian Toader Pasti a declarat că, în perioada următoare, vor trebui să fie implementate investiţii cu o valoare totală de peste 130 de milioane de euro. Vor fi finanţate proiecte din toate localităţile care sunt membre ale ADIA Gorj. Cristian Toader Pasti a mai spus că pentru numirea în funcţie a beneficiat de susţinerea largă a primarilor din ADIA. Este vorba de 33 de edili care l-au votat în unanimitate. Aparegio a fost compania care a făcut propunerea. A mai contat şi faptul că are o relaţie bună cu şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Cristian Toader Pasti şi-a propus ca în urma investiţiilor care vor fi realizate calitatea apei să crească.

E nevoie de modernizări

De anul viitor vor începe controalele la toate staţiile de epurare din judeţ şi, dacă vor fi găsite nereguli, vor putea fi aplicate şi amenzi de către organismele de mediu şi Comisia Europeană. „Este nevoie să facem toate aceste investiţii pentru că de anul viitor vor fi demarate controale ale organismelor de mediu la staţiile de epurare din judeţ. Vor fi termene de conformare acolo unde vor fi depistate probleme“, a spus Cristian Toader Pasti, directorul ADIA Gorj. Noul director al ADIA Gorj a declarat că nu are resentimente în ceea ce priveşte numirea pe un post de secretar de stat. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Toader Pasti a fost însă promovat politic în Biroul Permanent Judeţean Gorj al PSD. Acesta a declarat că nu este vorba de o compensaţie pentru postul de la ADIA şi că nu mai are alte obiective în ceea ce priveşte o funcţie importantă în administraţia locală sau centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...