Acasă Local Dolj (VIDEO) Urmărire ca în filme şi focuri de armă pe ruta Craiova...

(VIDEO) Urmărire ca în filme şi focuri de armă pe ruta Craiova – Corabia

-

Oamenii legii spun că l-au urmărit pe şoferul fugar pe o distanţă de aproape 100 de kilometri, din Craiova şi până în oraşul Corabia (Foto: arhiva GdS)

Poliţiştii craioveni au urmărit aproape 100 de kilometri şi au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un tânăr de 20 de ani, din Corabia, Olt, care conducea un Renault, deşi nu are permis de conducere. Mai mult decât atât, tânărul se afla sub control judiciar, iar în urmă cu câteva zile a fost condamnat pentru… conducere fără permis.

 

UPDATE: Sindicatul Europol a făcut publice, astăzi, imaginile video susprinse de camera de bord a unei maşini de poliţie aflată în urmărirea şoferului fugar. Pe filmarea de câteva secunde se aud discuțiile dintre polițiștii care cer întăriri pentru oprirea maşinii.

Poliţiştii de la Secţia 3 au fost puşi la încercare de un tânăr de 20 de ani, din Corabia, judeţul Olt, care i-a „alergat“ cu maşina, un Renault Megane, pe o distanţă de aproape 100 de kilometri. Oamenii legii au explicat că, deşi au tras mai multe focuri de avertisment, tânărul şi-a continuat deplasarea până în Corabia.
„În noaptea de 14 spre 15 aprilie, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Caracal, au observat un autoturism care, la vederea autospecialei de poliţie, a demarat în trombă în direcţia comunei Coşoveni. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, dar şi de pe traseul Craiova – Leu – Caracal, însă conducătorul autoturismului nu a oprit, continuându-şi deplasarea. După ce conducătorul auto a fost somat, la ieşiea din comuna Leu, unul dintre poliţişti a executat șase focuri de avertisment în plan vertical, însă persoana de la volanul autoturismului nu a oprit. A continuat urmărirea acestuia în judeţul Olt, iar în oraşul Corabia, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din această localitate, autoturismul a fost oprit“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Condamnat pentru conducere fără permis, la volan prin Craiova

După ce au oprit autoturismul Renault, poliţiştii au stabilit că era condus de Ionuţ Gosol, de 20 de ani, din oraşul Corabia, care nu era la prima infracţiune de acest fel. „A fost identificată persoana de la volanul autoturismului, un tânăr de 20 de ani, din Corabia, care nu deţinea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi judeţul Olt. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis“, au mai explicat poliţiştii doljeni.
Acelaşi Ionuţ Gosol a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis în decembrie, anul trecut, iar în urmă cu câteva zile, pe 8 aprilie, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Caracal.
Inculpatul a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu amânarea executării pe o perioadă de doi ani. În plus, acesta a fost obligat să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Corabia.
Deşi instanţa i-a pus în vedere inculpatului că se poate dispune revocarea, amânarea executării pedepsei, se pare că acest lucru nu l-a „cuminţit“. „Atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere“, se mai arată în hotărârea instanţei, care poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.