Acasă Local Gorj Lucrările de deszăpezire pe Transalpina au fost întrerupte

Lucrările de deszăpezire pe Transalpina au fost întrerupte

-

DN 67 C între Rânca şi Obârşia Lotrului este închis

Lucrările de deszăpezire pe cea mai înaltă şosea din ţară au fost sistate, din cauza înrăutăţirii vremii. Ploile şi ninsorile i-au determinat pe drumari să tragă utilajele pe dreapta şi să aştepte îmbunătăţirea vremii. Problema este că a survenit şi o scădere a temperaturilor, iar gheaţa îngreunează misiunea utilajelor. Astfel, pentru moment, se mai aşteaptă câteva zile, respectiv până înspre jumătatea acestei săptămâni, pentru a se putea interveni din nou. Cert este că ploile au mai topit din stratul de zăpadă pe anumite tronsoane. În zona de creastă a mai nins. Acolo stratul de zăpadă măsoară şi câţiva metri. În staţiune însă, zăpada s-a topit bine şi pe alocuri au apărut porţiuni cu iarbă. „Este o măsură în acord cu starea vremii. Noi avem utilaje în Rânca pentru revizii pe tronsonul Novaci-Rânca. Am intrat săptămâna trecută şi pe tronsonul Rânca-Obârşia Lotrului, însă vremea ne-a stricat planurile. Mai aşteptăm câteva zile. Facem tot ce este posibil tehnic şi tot ce este legal pentru a redeschide şoseaua“, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Drumarii încearcă să redeschidă Transalpina de Paşte.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.