Acasă Local Dolj Jandarmii doljeni le-au pus gând rău contrabandiştilor de ţigări

Jandarmii doljeni le-au pus gând rău contrabandiştilor de ţigări

-

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj a lansat, joi dimineaţă, proiectul GRILLER EU, care are ca obiectiv schimbul de experienţă între instituţiile implicate în lupta împotriva comerţului cu ţigări de contrabandă din România, Moldova şi Bulgaria.
Valoarea totală a acestui proiect, care se va încheia în martie 2020, este de aproximativ 60.000 de euro, din care 48.000 de euro finanţare a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi restul cofinanţare IJJ Dolj.
Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii din ţara noastră, printre care se numără DIICOT, BCCO Craiova, IPJ şi IJPF Dolj, Direcţia Regională Vamală Craiova, dar şi a British American Tobacco şi a Inspectoratelor Generale ale Poliţiei de Frontieră din Moldova şi Bulgaria.
Potrivit jandarmilor doljeni, proiectul GRILLER EU are ca obiective reducerea volumului de ţigarete tranzacţionate ilegal, diminuarea numărului de grupări de crimă organizată implicate în comerţul ilegal cu ţigarete şi produse din tutun contrafăcute, dar şi limitarea expunerii consumatorului la țigarete şi produse din tutun contrafăcute. În plus, prin reducerea evaziunii fiscale ar trebui să aducă venituri mai mari la bugetul de stat (TVA şi accizele la tutun).
Jandarmii doljeni au explicat că, în cursul anului trecut, din totalul de 3.331.258 de ţigarete confiscate către personalul Jandarmeriei Române, peste jumătate au fost confiscate de Inspectoratele de Jandarmi Judeţene. Mai mult decât atât, în judeţul Dolj a crescut numărul de ţigări de contrabandă confiscate. Astfel, dacă în anul 2015 jandarmii doljeni au confiscat 31.300 de ţigări de contrabandă, în anul 2018 a avut loc o creştere cu peste 33%, volumul confiscărilor atingând aproximativ 42.000 de bucăţi.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.