Acasă Local Iubita polițistului împușcat în cap a fost reținută

Iubita polițistului împușcat în cap a fost reținută

-

La mai bine de un an de la împușcarea polițistului Bogdan Dumitrescu, iubita acestuia a fost reținută, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și urmează să fie prezentată judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Alina Gheorghe l-a împușcat în cap, accidental, le spunea aceasta procurorilor, pe polițistul din cadrul SCCO Bogdan Dumitrescu, după o noapte în care consumaseră băuturi alcoolice. S-a întâmplat în noaptea de 31 ianuarie 2018, bărbatul decedând trei luni mai târziu.
Femeia, pe care polițistul, divorțat, tată a doi copii minori, o cunoștea de relativ puțin timp, și-a susținut nevinovăția pe perioada cercetărilor, declarând că la mijloc a fost un accident. Probele coroborate de procurori au dus, însă, la schimbarea încadrării juridice a faptei și reținerea suspectei Alina Gheorghe.
„În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la finele lunii ianuarie 2018, având ca obiect uciderea ofiţerului de poliţie din cadrul SCCO Olt, Dumitrescu Bogdan Valeriu, învederăm că, prin ordonanţa din data de 09.04.2019, s-a dispus schimbarea încadrării juridice pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpata G.A., prietena acestuia, din infracţiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p., în infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.
Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.
Astfel că suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă.
Probele administrate în cauză au infirmat susţinerea acesteia, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat“, a transmis astăzi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS