Acasă Local Gorj Clubul Pandurii Lignitul vrea să paseze datoriile la primărie şi la ANAF

Clubul Pandurii Lignitul vrea să paseze datoriile la primărie şi la ANAF

-

Clubul Sportiv Municipal Pandurii Târgu Jiu are miercuri proces la instanţa gorjeană. În instanţă au fost chemate Primăria Târgu Jiu şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Clubul aflat în insolvenţă a dat în judecată autoritatea locală pentru a o obliga la plata sumei de 1,1 milioane de lei, reprezentând utilităţi la baza sporitvă din municipiu. Marin Condescu este de părere că, în baza contractului de comodat încheiat cu autoritatea locală, debitul trebuie să revină în sarcina municipalităţii. În judecată a fost chemată şi conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj. Marin Condescu şi Clubul contestă un debit de 2,4 milioane de lei, constatat în urma unui control al ANAF în anul 2014. Controlul respectiv a stat de altfel la baza dosarului penal al lui Condescu. El a primit sentință definitivă de la Curtea de Apel Craiova, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Marin Condescu a fost judecat din 2014 pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Judecătorii au stabilit ca acesta să muncească în folosul comunităţii la o şcoală din Târgu Jiu pentru o perioadă de 60 de zile. În acelaşi dosar, a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la aceste infracţiuni, Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte al clubului de fotbal. Anchetatorii susţin că cei doi ar fi prejudiciat clubul de fotbal cu aproximativ cinci milioane de lei.

Spune că scapă de datorii

Marin Condescu susţine că, dacă va câştiga procesul, Clubul Pandurii Lignitul va rămâne cu un debit de doar 250.000 de euro către ANAF şi chiar va mai avea de primit bani, dacă decizia instanţei va fi favorabilă clubului. Fostul preşedinte al Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu a mai spus că anul 2014 a fost nefast pentru echipă. Asociaţii au început să nu îşi mai plătească obligaţiile prevăzute în contractul de comodat şi cotizaţiile în calitate de asociat. În opinia lui Condescu, prin contractul de comodat municipalitatea s-ar fi angajat să achite utilităţile la Stadionul Municipal. Nivelul obligaţiilor restante la utilităţi a ajuns la 1,1 milioane de lei. Clubul a mai obţinut în instanţă şi o decizie care îi obligă pe asociaţi să achite cotizaţii restante în valoare de două milioane de euro. În acelaşi timp, juriştii Consiliului Judeţean au contestat hotărârea prin care instituţia era obligată să achite cotizaţiile restante. Decizia respectivă este executorie, dar nu definitivă. „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028,93 lei, Consiliul Județean Gorj – 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei. Respinge acţiunea faţă de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâţii la 4.000 de lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel“, se menţiona în decizia venită ca urmare a solicitării Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a cerut plata cotizaţiilor restante. CEO a blocat prima plata cotizaţiei, urmată de ceilalţi asociaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Mihai Bălaşa şi Rică Neaga au prefaţat partida cu Astra Giurgiu

Universitatea Craiova a susţinut astăzi conferinţa de presă premergătoare întâlnirii cu Astra Giurgiu. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezenţi fundaşul...