16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn singur ofertant pentru reabilitarea podului peste calea ferată, pe drumul spre Melineşti (VIDEO)

Un singur ofertant pentru reabilitarea podului peste calea ferată, pe drumul spre Melineşti (VIDEO)

Asocierea SC Domarcons SRL – SC Planexe Design SRL este singura firmă care a ofertat pentru reabilitarea podului rutier de peste calea ferată aflat pe drumul spre Melineşti, contractul fiind estimat la valoarea de 6.386.028 lei (fără TVA). În această sumă intră proiectarea, asistenţa tehnică din partea proiectantului şi execuţia. Podul peste triaj (zona Consul) aflat pe drumul naţional DN 6B, care face legătura între Craiova şi Hurezani (DN 67B), cunoscut mai bine ca drumul spre Melineşti, a fost construit în anii ’70 peste calea ferată, cu o lungime de 186 de metri, 7,80 metri lăţime şi două trotuare de câte 1,50 metri. La momentul actual, acesta se află într-o stare avansată de degradare, existând chiar şi riscul prăbuşirii, dacă „degradările existente vor evolua şi vor duce, în timp, la distrugerea structurii podului“.
Drept urmare, Primăria Craiova a scos la licitaţie reabilitarea podului rutier de peste calea ferată aflat pe drumul spre Melineşti. Potrivit informaţiilor din SICAP, proiectarea a fost estimată la valoarea de 169.561,52 lei, asistenţa tehnică la 47.280,76 lei, organizarea de şantier la 150.467,94 lei, iar investiţia de bază la valoarea de 6.018.717,46 lei. Autoritatea a ales drept criteriu de atribuire a contractului „cel mai bun raport calitate – preţ“, în evaluarea ofertelor urmând să se ţină cont 90% de preţ şi 10% de garanţia extinsă a lucrării. Termenul-limită pentru primirea ofertelor a fost 12 martie. Singura care şi-a depus oferta a fost Asocierea SC Domarcons SRL – SC Planexe Design SRL, având ca subcontractanţi SC Procontrans Căi Ferate SRL şi Elprest SRL. Durata prevăzută pentru realizarea lucrărilor a fost de 12 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS