6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVa ploua aproape zilnic în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Va ploua aproape zilnic în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 – 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11grade. Începând din data de16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1 grad în 17aprilie, iar ulterior va crește,atingând la finalul intervalului de prognoză 4…5grade.Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 – 10 aprilie și 11 – 14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinseși temporar vor fi moderate cantitativ.

La munte, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 – 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de adoua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12 aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creștere și la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, cu o probabilitate de apariție mai ridicată în intervalul 9-14aprilie, când local și temporar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS